Voorbeschouwing Lierse-RWDM

Het seizoen is definitief voorbij… of toch bijna. Het seizoen zal worden afgesloten na de laatste trip naar Lier, de voorlaatste in de reeks. Hopelijk kunnen we dit historisch seizoen afsluiten op een positieve noot. De spelers van Vincent Euvrard zullen het uiterste uit de kan halen om de 3 laatste punten binnen te halen.

Laatste ontmoetingen

De wedstrijd winnen is van moeten, al zal dit geen gemakkelijke taak worden. In onze laatste uitduel verkochten de Lierenaren hun huid duur tegen ons (Herman-Vanderpoorten stadion). De wedstrijd eindigde op 4 doelpunten tegen 2 in het voordeel van de lokale ploeg. De 2 volgende onderlinge duels trokken wij aan het langste eind. Het laatste duel was op 19 december 2020 in Molenbeek en hadden we de wedstrijd goed in handen. Via een afstandschot van Rommens sluiten we deze wedstrijd voor de winterstop winnend af. Deze zondag verwachtten we een open wedstrijd met twee ploegen die zonder complexen de wedstrijd zullen aanvangen. 

`

Spelers in vorm

Lierse is een ploeg die niet afhankelijk is van één enkele speler om goed te presteren. Van Imschoot vertrouwt op zijn hele ploeg en kiest eerder op het collectieve. We kunnen echter wel twee spelers aanwijzen die we in de gaten moeten houden, alleen al op basis van statistieken. Scott Bitsindou is de meest succesvolle verdediger voor Lierse dit seizoen. Met 2160 minuten gespeeld in D1B hij ook de meest nauwkeurige passer in zijn team (809). De andere spelers is Fessou, topschutter bij Lierse met 6 doelpunten. 

Huidige vorm

Beide teams presteren momenteel niet op hun best en hebben al meerdere weken moeite om aan te sluiten met de overwinning. Vorige week verloren we met 5-2 van Lommel, terwijl Lierse tegen Seraing op een 0-0 gelijkspel bleef steken, na de week ervoor te verliezen tegen Club NXT. De laatste vijf wedstrijden sluiten ze af op 1 gelijkspel en 4 nederlagen. Langs RWDM-kant kunnen we terugblikken op 3 gelijkspelen en 2 nederlagen.  

Update+blessure

Clement Fabre (knie), Anthony Bova (kuit) en Leonardo Rocha (blindedarmontsteking) zijn niet beschikbaar voor de laatste wedstrijd.

Gepost op 24-04-2021 om 18:54
door RWDM

Partners

Woutim PaintworksLadbrokesAVM CarlinoDesjoyaux PiscinesCarrosserie VannerumNissan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief