Voorbeschouwing RWDM-Club NXT 

Aanstaande vrijdag om 20.00 uur spelen we onze voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Club NXT, de laatste uit de reeks. Voor beide ploegen staat er niet veel meer op het spel. We verwachten dus een vrij open wedstrijd.

Laatste confrontatie

Dit wordt de 4e en laatste wedstrijd tegen het jeugdige Brugge. De eerste 2 confrontaties werden gewonnen met dezelfde score (2-0). De laatste confrontatie was op 26 februari, uit op Daknam. We wonnen de wedstrijd uiteindelijk na een ingewikkelde eerste helft (1-3).

De eerste helft was niet om aan te zien. Het is niet meer dan logisch dat Aelterman in de 40e minuut met een kopbal de score voor Club NXT opende. Dit was ook meteen het enige wapenfeit van deze povere eerste helft.

De spelers kwam met een totaal ander gezicht uit de kleedkamer en slaagden erin de wedstrijd meteen te doen kantelen. De coach voert één wissel door: Claes komt Ribeiro vervangen. Een goude wissel zal snel blijken want niet veel later brengt hij de bordjes op gelijke hoogte en kopt vervolgens de 1-3 binnen. Het tweede doelpunt staat op naam van Leonardo Rocha, op een assist van Terki.

Deze 4e en laatste wedstrijd zal de gelegenheid zijn voor onze spelers om voort te bouwen op hun goede prestaties tegen dit jeugdige Brugge en een 12 op 12 te bepalen.

Spelers om te volgen

Onze tegenstander zit vol met talentvolle spelers die staan te wachten om te laten zien dat zij ook meekunnen op het hoogste niveau. Daniel Perez is het goudhaantje van de Bruggelingen. De 19-jarige Venezolaan, die normaal het seizoen zou uit doen in D1B, zit momenteel reeds in de selectie van Philippe Clement. Net als hem, wachten andere jonge teamgenoten bij Club NXT geduldig op hun moment. Amadou Sagna is een speler om in de gaten te houden. Bekend om zijn uitstekend spelinzicht, is hij momenteel de assistenkoning van het team met 3 exemplaren. 

Bij onze thuisploeg is Nzuzi nog steeds de man in vorm. We denken meteen terug aan zijn fabelachtige trap op SK Deinze die ons op 3-4 voorsprong bracht. Hij is momenteel topscorer van de club, op gelijke hoogte met Rocha. Ook met Lavie zal rekening gehouden moet worden. Hij scoorde een paar weken geleden de gelijkmaker tegen Union Saint-Gilloise en komt stilaan terug op zijn oude niveau.

Huidige vorm 

Onze laatste overwinning dateert van 26 februari tegen Club NXT. De balans van de laatste 5 wedstrijden: driemaal verloren en 2 keer gelijk. Hopelijk kunnen we deze vrijdag opnieuw aansluiten met een overwinning.

De laatste keer dat Club NXT een punt kon rappen in een wedstrijd was op 3 maart thuis tegen Westerlo. Sindsdien werden alle andere wedstrijden verloren. Ook zij zullen er op gebrand zijn om deze situatie om te keren.

Update

Clément Fabre (knie), Anthony Bova (kuit) en Léonardo Rocha (blindedarmontsteking) zullen niet beschikbaar zijn voor de selectie.

Jarno Libert liep tegen zijn 5de gele kaart aan en is geschorst voor dit duel.

Prognoses: Léonardo Rocha

We hopen deze wedstrijd te winnen, ook al er niet meer te winnen dit seizoen. Het is een ideale manier om ons reeds voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Het zou geweldig zijn als  we het seizoen met een positieve reeks kunnen afsluiten.

 

Gepost op 02-04-2021 om 12:19
door RWDM

Partners

LadbrokesCarrosserie VannerumNissanWoutim Paintworks

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief