Thuis in de val gelokt door Seraing

Na onze twee opeenvolgende overwinningen (tegen Westerlo en Club NXT), zijn onze spelers vol vertrouwen de confrontatie van woensdag tegen Seraing aangegaan. Na in de eerste minuten van de wedstrijd de leiding te hebben genomen, verloren onze spelers uiteindelijk met een score van 2-4.

Geen observatieronde in de eerste minuten van deze wedstrijd. Tussen een zeer aanvallend team uit Luik en onze vastberaden molenbeekse ketjes, konden we ons alleen maar een mooie wedstrijd verwachten.

Na de overwinning van vorige week tegen Club NXT zaten onze spelers met vertrouwen en nemen ze de wedstrijd meteen in handen. In de 8e minuut gaat Nangis zijn tegenstander voorbij op de linkerkant en vindt Nzuzi in het strafschopgebied die de bal alleen nog maar in het doel hoefde te schuiven. (1-0).

De vreugde was van korte duur. Nog geen twee minuten na de openingstreffer zorgde de onhoudbare Mikautadze, via een afgeweken schot, dat de bordjes weer gelijk hingen (1-1). Na de gelijkmaker deden onze spelers hun best om het niveau opnieuw op te krikken, maar uiteindelijk vinden we niet de juiste formule om de tegenstander te verrassen.

De luikenaars komen makkelijk in hun spel en wisselen korte en lange passes af. In de 24e minuut kreeg de ploeg van Ferrera een corner die door Pierrot werd binnengekopt (1-2). Ondanks enkele pogingen van beide kanten bleef de score ongewijzigd tot aan de pauze.

Net als vorige week tegen Club NXT kwamen onze spelers helemaal omgetoverd uit de kleedkamers. Minder dan drie minuten hebben we nodig om opnieuw te scoren. Dankzij een prachtig teamspel tussen Rommens, Libert en Rocha, komen we terug gelijk (2-2). Voor zijn derde wedstrijd op rij vond de Portugese spits het net en scoorde zo zijn 7de doelpunt van het seizoen. Meteen nadien krijgt hij de kans om zijn volgende te scoren, maar zijn kopbal wordt door de keeper van de tegenpartij in  corner geduwd.

Net als in de eerste ontmoeting tussen de twee ploegen op 18 oktober zullen er in deze wedstrijd verschillende doelpunten vallen. In de 54e minuut geeft Jallow de voorsprong terug aan de Luikenaars en dwingt onze spelers opnieuw een tandje bij te steken (2-3).

Nzuzi dacht even later de gelijkmaker te maken toen hij diep werd ingegooid, maar de waakzaamheid van Dietsch voorkomt de zijn 2de treffer van den avond. Nzuzi werd vervangen door Ribeiro, die nog geen minuut na zijn invalbeurt kan scoren maar de bal rolt tegen de paal. Iets later krijgt Rocha opnieuw een grote kans, maar zijn kopbal spat uiteen op de deklat.  Op de tegenaanval miste Mikautadze de kans om de wedstrijd te beslissen.  Dat houden ze ook de rest van de wedstrijd vol en de tactiek zal worden beloond. In de laatste minuten gaat Bernier onze hele verdediging op snelheid voorbij en legt zo het vierde en laatste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord.

Uiteindelijk hebben we goed weerstand geboden tegen sterke tegenstander, maar een beetje efficiëntie en een beetje geluk ontbraken deze woensdag om ten minste een punt thuis te houden. De volgende afspraak die reeds deze zaterdag tegen Deinze. Hopelijk kunnen we opnieuw aanknopen met een overwinning.

Doelpunten: 8e Nzuzi (1-0), 10e Mikautadze (1-1), 24e Pierrot (1-2), 47e Rocha (2-2), 53e Jallow (2-3), 90+2 Bernier (2-4).

RWDM: Sadin, Libert (77e Lavie), Ruyssen (83e Yagan), Le Joncour, Mpati (46e Yambere), Terki, Rommens, Nangis, Claes, Nzuzi (65e Ribeiro Costa), Rocha.

Seraing: Dietsch, D’Onofrio (68e Godart), Nadrani, Boulenger, Kilota, Pierrot, Lahssaini, Jallow (59e Bernier), Al Badaoui, Gueye, Mikautadze.

Gele kaarten: Lahssaini, Rommens, Mikautadze, Nzuzi, Godart, Claes, Al Badaoui.