Samenvatting Westerlo – RWDM

Verlies in ’T Kuipje

RWDM beleeft een moeilijk eerste half uur, waarin het weinig tot geen kansen creëert. Aan de overzijde creëert Westerlo wel gevaar en kan het na 14 minuten al scoren via Griffin Yow. Met de rust in zicht schakelt RWDM wél een versnelling hoger en zorgden Gueye, Camara en vooral Mercier voor Molenbeeks gevaar. Maar de bal verdwijnt telkens niet in doel en zo gaan we met een 1-0 achterstand rusten.

Molenbeek komt goed uit de kleedkamer, met vrijwel meteen kansen voor Mboup, Abner en Sanchez. Maar, het is weer de thuisploeg die kan scoren. Madsen maakt er vanop de stip 2-0 van. Zes minuten later krijgt Defourny een rode kaart na handspel en moet RWDM met tien spelers verder. In de 82ste minuut wordt het nog 3-0 via een vervelende owngoal van Gécé.

Zo eindigen we op sportief vlak een speciaal 2023 met een nederlaag. Nu gaan we de winterstop in en wacht de eerstvolgende uitdaging in Oostende voor de kwartfinales van de Croky Cup, woensdag 17 januari om 20u. Het hele team van RWDM wenst al haar supporters een spetterend eindejaar toe en een goed 2024 waarin we hopelijk samen sportieve hoogtes kunnen vieren!

OPSTELLINGEN:

WESTERLO: Bolat, Reynolds (90’ Jordanov), Neustädter, Tagir (46’ Bayram), Bos, Sydorchuk, Piedfort (90’+2 Van Eennoo), Yow, Madsen, Van Den Keybus (85’ Stassin), Vaesen.

RWDM: Defourny, Koné (86’ Vandendaele), Sissako, Doudaev, Abner, Sanchez Da Silva (74’ Gécé), Abe, Camara, Mboup (86’ Del Piage), Mercier (74’ Hubert), Gueye.

STATS:

1-0 14’ Griffin Yow

2-0 64’ Nicolas Madsen (P)

3-0 82’ Théo Gécé (owngoal)

70’ Rode kaart Theo Defourny

Gepost op 27-12-2023 om 12:41