SAMENVATTING RWDM – OHL

Voor de 27e speeldag van de Jupiler Pro League ontving RWDM OH Leuven, dat op de 12e plaats stond, voor een cruciale wedstrijd in de race naar play-off 2.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was positief voor RWDM, Molenbeek was gevaarlijk maar slaagde er niet in om hun kansen te benutten. De Leuvenaars kregen het merendeel van hun kansen uit counters, maar zorgden niet echt voor gevaar. Het duurde tot minuut 30 van de wedstrijd voordat Mickaël Biron de score opende op een pass van Ilay Camara. Dit doelpunt bracht een extra boost aan motivatie voor de Molenbekenaars. De vreugde was van korte duur na de gelijkmaker van OHL via Pletinckx in de 37e minuut.

RWDM begon beter aan de wedstrijd dan hun tegenstander. OHL werd gevaarlijker na het eerste halfuur van de wedstrijd. De Leuvenaars hadden bijna een tweede doelpunt gescoord, maar Theo Defourny voorkwam dat met een belangrijke redding.

De tweede helft begon goed voor de club uit de hoofdstad door vooral op de helft van de tegenstander te voetballen.

Adaramola was erg aanvallend en gevaarlijk aan de linkerkant. De Ierse speler moest twee keer het veld verlaten vanwege blessures voordat hij in de 77e minuut werd vervangen. De wissels brachten het ontbrekende tweede doelpunt niet. Twee verloren punten in de race naar play-off 2.

Opstellingen :

RWDM : Defourny, Adaramola (77’ Abner), Sousa, Makosso, Sambu, Camara, Abe, Dwomoh, Biron (77’ Carlos Alberto), Gueye, Reine-Adélaïde (77’ Mboup)

OHL : Leysen, Miguel, Ricca, Pletinckx, Sagrado, Banzuzi, Schrijvers, Russo (22’ Schingtienne), Maertens (79’ Brunes), Opoku (67’ Nsingi), Maziz (67’ Thorsteinsson)

Score en kaarten:

1-0 M. Biron

1-1 E. Pletinckx

Gele kaart 17’ Maertens

Gele kaart 59’ Schrijvers

Gele kaart 79’ Ricca

Gepost op 24-02-2024 om 19:26
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief