Samenvatting RWDM – KVK

4e speeldag van de play-downs, 2e confrontatie tussen KV Kortrijk en RWDM. Het was een cruciale wedstrijd omdat een overwinning RWDM zou verzekeren van een plaats in de barrages.

Het begin van de tweede helft was behoorlijk evenwichtig maar intensief. Beide teams boden een grimmig spel aan. De Molenbeekenaars stonden goed opgesteld, gingen naar voren en behielden het balbezit. Helaas opende KV Kortrijk de score met een schot met links van Mehssatou na een uittrap. Dit doelpunt was een klap in de rug voor de Molenbeekenaars, die niet in staat waren om voor het doel te concretiseren. RWDM ging de rust in met een achterstand.

Het begin van de tweede helft verliep moeizaam, tot dat RWDM gelijk maakte in de 48e minuut. Het doelpunt werd helaas afgekeurd na controle door de VAR vanwege hands. Daarna, net als in de eerste helft, dicteerde RWDM het tempo, domineerde het spel tegenover de Kortrijkse spelers, maar slaagde er niet in te scoren. In de 62e minuut had KV Kortrijk bijna de voorsprong verdubbeld, maar een Guillaume Hubert, met ongelooflijke reflexen, redde de Molenbeekse spelers. Terwijl Kortrijk het spel van de Brusselaars onderging, kwamen ze meestal in de tegenaanval. Kansen werden meestal gestopt door een uitstekende Sambu Marsoni. RWDM bleef aandringen, maar het benodigde kleine beetje geluk om te scoren kwam er helaas nooit.

Opstellingen:

RWDM : Hubert, Adaramola, Sousa, Makosso, Sambu, Shuto Abe (77’ Mboup), Mercier (57’ Biron), Camara (57’ Segovia), Reine-Adélaïde, Carlos Alberto (77’ Sarr), Gueye

KVK : Pirard, Mampassi, Silva, Fujii, Mehssatou, Sissako, Kangwa (71’ Bruno), Kadri (86’ Kana), De Neve (85’ El Idrissy), Ambrose (77’ Avenatti), Davies

0-1 16′ Mehssatou

17′ Gele kaart Adaramola

21′ Gele kaart Davies

57′ Gele kaart Kadri

79′ Gele kaart Mboup

Gepost op 29-04-2024 om 13:46
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief