Samenvatting RWDM – Club Brugge

Zware thuisnederlaag tegen een sterker Club Brugge.

Gezien de opvallende nederlaag in de heenwedstrijd, was het duidelijk dat ons een moeilijke uitdaging te wachten stond. Maar, met een uitverkocht Edmond Machtensstadion kan alles gebeuren. Echter was het niveauverschil na twaalf minuten al duidelijk, wanneer Thiago en Zinckernagel samen al voor een 0-2 tussenstand zorgden. Na een minder openingskwartier kwamen we beter in de wedstrijd en creëerden we gevaar via Camara, Gueye en Mercier. In de toegevoegde tijd van de eerste helft maakte Skov Olsen er nog 0-3 van. Na de rust trapte Thiago de 0-4 binnen. Een minuut later kon Camara toch voor een Molenbeekse treffer zorgen, na een lange bal van Klaus. Na een tweede penalty voor Club Brugge werd het 1-5. Defourny redde in eerste instantie, maar Thiago kon in de rebound zijn derde van de avond binnenduwen. Vanaken kopte de 1-6 eindstand binnen.

Een kwartier voor tijd moest Klaus geblesseerd het veld verlaten, waardoor de 18-jarige Matteo Vandendaele zijn debuut mocht maken van coach Caçapa. Na zes ongeslagen thuiswedstrijden eindigen we de laatste thuiswedstrijd het jaar met een nederlaag. Bedankt aan alle supporters, jullie waren geweldig! Dinsdag wacht ons een belangrijke verplaatsing naar Westerlo. De aftrap van de allerlaatste wedstrijd van 2023 wordt gegeven om 18u30 in het Kuipje.

Opstellingen:

RWDM: Defourny, Sissako, Klaus (76’ Vandendaele), Koné (65’ Gécé), Camara, Dwomoh (84’ Sanchez Da Silva), Abe, Abner, Mboup, Mercier (46’ Doudaev), Gueye

Club Brugge: Mignolet, Meijer (38’ Odoi), Mechele, Spileers, De Cuyper, Onyedika (77’ Skoras), Vanaken, Vetlesen (66’ Balanta), Zinckernagel, Skov Olsen (66’ Nusa), Thiago (66’ Jutglà)