Samenvatting RWDM – Charleroi

De eerste helft van de wedstrijd begon in het voordeel van Charleroi. Zowel in de duels als in het monopoliseren van de bal was het Charleroi-team overal op het veld te vinden. In de 7e minuut opende Achraf Dari de score met een schot van buiten het strafschopgebied, nadat hij alleen was gelaten. RWDM onderging het spel en concentreerde zich op de tegenaanval, maar het geluk was niet aan hun zijde. In het eerste kwartier van de wedstrijd moest Tayo Adaramola geblesseerd het veld verlaten voor Ilay Camara. Sporting Charleroi speelde goed, probeerde combinaties en in de 35e minuut verdubbelde Dragsnes de score na een goed uitgevoerde collectieve actie. Helaas scoorde Guiagon in de 39e minuut het derde doelpunt voor de zebra’s. Het duurde even voordat de rust werd gefloten. Een schijnbaar onschuldige uittrap raakte Jeff Reine-Adélaïde, die per brancard het veld moest verlaten.

De tweede helft veranderde niet veel aan het verloop van de wedstrijd. Sporting nam opnieuw het initiatief, toonde meer intensiteit. Op het uur verkleinde Makhtar Gueuye de achterstand en gaf hoop aan de spelers van Molenbeek. De minuten na het doelpunt waren intens in termen van druk van RWDM. Maar dit duurde slechts enkele minuten. Er zou niets veranderen en de eindstand zou 1-3 blijven.

Opstellingen

RWDM : Hubert, Marsoni, Makosso, Sousa, Adaramola (15’ Camara), Shuto (71’ Mercier), Reine-Adélaïde (45+9’ Del Piage), Segovia, Biron, Carlos Alberto (71’ Abner), Gueye

RCSC : Koffi, Dragsnes, Andreou, Dari (23’ Bager), Petris (76’ Rogelj), Camara, Guiagon, Morioka (75’ Ilaimaharitra), Heymans, Bernier (75’ Mbenza), Dabbagh (85’ Sylla)

Score en kaart

0-1 7’ Dari

0-2 35’ Dragsnes

0-3 39’ Guiagon

1-3 64’ Gueye

87’ Gele kaart Andreou

Gepost op 04-05-2024 om 22:13