Samenvatting RUSG – RWDM

Voor de 23ste speeldag van de Jupiler Pro League trok RWDM naar de leider van de competitie, Union Saint-Gilloise.

RWDM zat meteen goed in de wedstrijd en pakt uit met enkele goede kansen. Na twee minuten was er al een eerste kans nadat nieuwkomer Sousa een vrije trap net over het doel kopt. Ook Gueye kopt wat later een voorzet van Camara net over doel. Ondanks de kansen en het aangenaam wedstrijdbegin, is het toch Union dat de score opent. Amoura gebruikt zijn snelheid op de linkerflank en kan Nilsson vinden, die de 1-0 binnentikt. RWDM gaat op hetzelfde elan voort en maakt de gelijkmaker via Dwomoh. Een knappe actie van Alberto en de aflegger van Camara gingen hieraan vooraf, maar de VAR keurt het doelpunt af wegens nipt buitenspel. Hierna lijkt Molenbeek even van slag en slikt het een handvol minuten later een tweede tegendoelpunt via een penalty, nadat Sampaio een overtreding op Nilsson maakt. Puertas zet de penalty om. Zo gingen we na een goede eerste helft toch met een achterstand van twee goals rusten.

Ook in de tweede helft start Molenbeek dreigend en met goede bedoelingen, maar voor een goal moeten we terug aan de overzijde zijn. Defourny haalt een doorgebroken Amoura neer, waarna de bal alweer op de stip gaat. Het is Amoura zelf die de strafschop binnenschiet. De wedstrijd leek gespeeld, tot Carlos Alberto een levenslijn biedt aan Molenbeek. Met een lobje klopt hij Moris. Onze coach Caçapa probeert de boel te forceren met vier wissels op tien minuten tijd, maar de wedstrijd lijkt dood te bloeden. Biron brengt met een late goal nog spanning in de wedstrijd. Zijn schot wijkt af op enkele Union-verdedigers en verdwijnt in doel. Maar in de 94ste minuut kwam net te laat.

Zo wordt het een nipte nederlaag in het Dudenpark en eindigt deze wedstrijd net als de heenwedstrijd 3-2, in het voordeel van RUSG.

Gepost op 01-02-2024 om 12:38