Samenvatting KVK – RWDM

Op speeldag 28 reisde RWDM af naar Kortrijk voor een cruciale wedstrijd in de race om de play-offs 2.

De eerste helft begon gelijkmatig voor beide ploegen. In de 7e minuut werd het schot van Mickael Biron gestopt door de Kortrijkse verdediging, het is twijfelachtig of de bal de arm van de verdediger raakt. De scheidsrechter moest VAR gebruiken om te controleren of er een penalty was. Geen penalty, volgens de scheidsrechter. Enkele seconden later opende Davies de score na een tegenaanval. Pas een kwartier later maakte Mickaël Biron gelijk. Dit doelpunt gaf de Molenbeekse spelers in zekere zin een gevoel van opluchting. Daarna brachten ze het grootste deel van de wedstrijd door in het strafschopgebied van de tegenstander.

De tweede helft begon goed voor RWDM. Molenbeek was de meer ondernemende ploeg. Helaas nam KV Kortrijk na een uur opnieuw de leiding dankzij een vrije trap van Kadri op de rand van het strafschopgebied. Twee minuten later opende Jeff Reine-Adélaïde, die een goede wedstrijd speelde op het middenveld, zijn Jupiler Pro League-doelpuntenrekening. Helaas kreeg RWDM een penalty tegen en kwam het nooit meer op gelijke hoogte. Het einde van de wedstrijd was frustrerend en de club uit de hoofdstad nam geen punt mee naar huis.

Opstellingen:

KVK : Pirard, Mampassi, Silva (46′ Wasinski), Tsunoda, Mehssatou (71′ Alebiosu), Sissako, Kadri (81′ Malinov), De Neve, Avenatti, Afolabi (81′ Bruno), Davies (71′ Ojo)

RWDM : Defourny, Adaramola (77′ Segovia), Sousa, Makosso, Sambu, Camara (77′ Koné), Dwomoh (66′ De Sart), Biron, Gueye (66′ Mboup), Reine-Adélaïde (90′ Ebiowei), Carlos Alberto

Score en kaarten:

1-0 I. Davies

1-1 M. Biron

2-1 A. Kadri

2-2 J. Reine-Adélaïde

3-2 A. Kadri

16’ Gele kaart I. Davies

45’ Gele kaart Sousa

60’ Gele kaart M. Biron

90’ Gele Kaart P. Mboup

Gepost op 04-03-2024 om 10:23
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief