Samenvatting KVK – RWDM

Derde speeldag van de play-downs, RWDM gaat naar het Stade des Éperons d’Or om KV Kortrijk te ontmoeten. Het is de vierde confrontatie tussen de twee ploegen in alle competities van dit seizoen.

Het begin van de wedstrijd ziet de Kortrijkzanen gevaarlijker worden. In de eerste 5 minuten van de wedstrijd heeft KVK 3 corners afgedwongen en een omstreden actie in het strafschopgebied van Guillaume Hubert. In de 10e minuut van de wedstrijd projecteren de Kortrijkzanen zich via een tegenaanval, maar Sambu Marsoni stond goed opgesteld om te verdedigen en voorkwam dat KVK de score opende. In de daaropvolgende actie stuurt Sambu de Brusselaars naar voren en stelt ze in staat om de score te openen via Makhtar Gueye. 0-1 in de 11e minuut van de wedstrijd. Het duurt slechts 3 minuten voordat RWDM de voorsprong verdubbelt uit een corner. De rechtervoet van Xavier Mercier vond David Sousa die alleen zijn hoofd hoefde te plaatsen om te scoren. In de 24e minuut van de wedstrijd, op een actie die onschuldig leek, stortte Ilay Camara neer in het strafschopgebied nadat hij aan zijn shirt wordt getrokken door Joao Silva. Strafschop voor RWDM! Carlos Alberto nam de strafschop. 0-3 voor RWDM, hoewel de doelman van KVK de goede kant op dook. Tussen de 28e minuut en de 30e minuut creëerde KVK drie gevaarlijke kansen, maar stuitte op een wereldklasse Guillaume Hubert die drie prachtige reddingen verrichtte! Helaas verkleinde KVK het gat in de 37e minuut met een doelpunt van Ambrose. RWDM gaat terug naar de kleedkamer na een sterke eerste helft.

Terug naar de kleedkamer met een wissel voor de Brusselaars, Xavier Mercier wordt vervangen door Mamadou Sarr. Het begin van de tweede helft lijkt een beetje op het begin van de eerste helft. KVK toont zich gevaarlijker maar kan de laatste beslissende pass vinden. Het is pas in de 58e minuut dat RWDM zijn eerste kans krijgt in de tweede helft. Een actie die resulteert in een corner. In de 65e minuut creëerden de Molenbeekers mooie kansen, maar slaagden er niet in om de voorsprong uit te breiden. Helaas slaagt KV Kortrijk erin hun tweede doelpunt te scoren met een kopbal van Davies. Het einde van de wedstrijd was een beetje rommelig, met kansen aan beide kanten, maar het is toch RWDM dat de overwinning behaalt met een doelpunt van Jeff Reine-Adélaïde in de laatste seconden van de wedstrijd.

RWDM neemt cruciale 3 punten mee naar huis in de strijd om handhaving.

Opstellingen :

KVK : Pirard, Mampassi, Joao Silva, Fujii, De Neve (69’ Ojo), Bruno (69’ Afolabi), Sissako (59’ Avenatti), Kadri, Mehssatou (85’ El Idrissy), Ambrose (69’ Kangwa), Davies

RWDM : Hubert, Adaramola, Sousa, Makosso, Sambu, Shuto Abe (88’ Doudaev), Reine-Adélaïde, Carlos Alberto (65’ Segovia), Mercier (46’ Sarr), Camara (72’ Klaus), Gueye

Score et kaarten

0-1 M.Gueye

0-2 D.Sousa

0-3 C.Alberto

1-3 T.Ambrose

23’ Gele kaart J. Silva

29’ Gele kaart D. Sousa

45’ Gele kaart Shuto Abe

46’ Gele kaart A.Sissako

61’ Gele kaart Sambu Marsoni

67’ Gele kaart M.Gueye

Gepost op 22-04-2024 om 10:44