Samenvatting Charleroi – RWDM

Eerste dag van de playdowns, eerste wedstrijd van de commando-operatie en eerste wedstrijd van RWDM onder leiding van Yannick Ferrera. Voor zijn eerste wedstrijd bij RWDM staat de coach tegenover de club die hem heeft gelanceerd als trainer. Enkele wijzigingen in de basiself zijn doorgevoerd, Guillaume Hubert krijgt de plaats van eerste doelman, Abner en Xavier Mercier zijn opgesteld. Mickaël Biron herstelt zijn positie als basisspeler na het missen van de laatste wedstrijd van de reguliere fase vanwege een blessure.

In de eerste helft begonnen de Molenbeek-spelers goed aan de wedstrijd door zich te vestigen in het Carolo-gebied. Al in de eerste minuut winnen de RWDM-spelers hun eerste hoekschop na een goed opgezette collectieve actie. Er volgen verschillende spelsequenties in het Carolos-gebied. Onze tegenstander van vandaag liet zich niet ontmoedigen en creëerde op zijn beurt ook hoekschoppen. Kort voor het kwartier zet een prachtige tegenaanval van de Molenbeek-spelers Ilay Camara in staat om Xavier Mercier te lanceren. Ons middenveld wordt verstoord door een uitgang van Koffi en de actie eindigt in een hoekschop. Vanaf de 17e minuut toonden de Carolos een ander gezicht en begonnen ze meer gevaar te brengen in het RWDM-gebied, vooral via een kopbal van Bernier op de paal van Guillaume Hubert. Het spel van RWDM was daarna minder dominant, de RWDM-spelers begonnen te wachten op Charleroi om hen te counteren.

De tweede helft begint met dezelfde spelers. Sporting Charleroi begon goed druk te zetten in het Molenbeek-gebied. Ze kregen twee kansen om te scoren, maar stuitten telkens op een sterke verdediging. In de 53e minuut veroorzaakt Ilay Camara een fout bij de ingang van het strafschopgebied, penalty! Een penalty die niet zeker was om te worden toegekend vanwege een mogelijke buitenspelpositie van Biron. De VAR-check duurde even en Mickaël Biron miste zijn penalty door op Koffi te schieten. RWDM was gevaarlijk via een andere collectieve actie waarbij Biron net miste. Uiteindelijk werd buitenspel gefloten aan het einde van de fase. De wedstrijd in de tweede helft was van hetzelfde kaliber als de eerste helft, met acties van beide teams en rustige momenten. De wijzigingen, uitgevoerd door Yannick Ferrera, brachten frisse energie bij de Molenbeek-spelers. RWDM keert naar huis terug met 1 belangrijk punt in de strijd om het behoud.

Opstellingen:

CHA : Koffi, Dragsnes, Andreou, Dari, Petris (90+2 Stulic), Camara, Zorgane (64’ Illaimaharitra), Guiagon, Bernier (76‘ Rogelj), Heymans (90+2 Sylla), Dabbagh (64’ Badji)

RWDM : Hubert, Sambu, Sousa, Makosso, Abner (90+1 Soelle Soelle), Dwomoh (78’ Ebiowei), Camara (78’ Mboup), Mercier (69‘ Shuto Abe), Reine-Adélaïde, Biron, Carlos Alberto (69’ Adaramola)

 

Score et karten :

17’ Gele kaart M.Biron

20’ Gele kaart P.Guiagon

45+2’ Gele kaart Abner

67’ Gele kaart P.Dwomoh

78’ Gele kaart C.Makosso

Gepost op 06-04-2024 om 18:34
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief