Samenvatting bekerwedstrijd KV Kortrijk – RWDM

RWDM naar de kwartfinales van de Croky Cup!

Na een gesloten wedstrijd kon Reine-Adélaïde pas in de 84ste minuut de winnende treffer maken. Kortrijk had wel de meeste kansen, maar onze doelman David Hubert kon telkens een antwoord bieden. RWDM hield goed stand en kon de kwalificatie voor de kwartfinales binnenhalen met het kleinste verschil!

Nochtans was het de thuisploeg die beter begon aan de wedstrijd met enkele kansen in de beginfase. Hubert moest twee keer een knappe redding uit zijn mouwen schudden. In de eerste helft kwam het enige gevaar van RWDM via een kopbal van Gueye en een schot van Abe. 0-0 was een logische ruststand. De tweede helft begint niet veel beter, tot Le Joncour in de 59ste minuut de bal voor zijn voeten kreeg in de zestien, maar hij kon zijn schot niet kadreren. Kortrijk kreeg nog enkele kansen, maar het is Reine-Adélaïde die na knap voorbereidend werk van Dailly zijn rekening voor RWDM opent en de enige treffer in deze bekerwedstrijd scoort. 0-1 is de eindstand.

Eind goed al goed. Na 30 jaar staan we nog eens in de kwartfinales van de beker van België. Wie onze volgende tegenstander wordt, wordt komende vrijdag 8 december om 18u geloot. De kwartfinales van de Croky Cup staan 16, 17 en 18 januari 2024 op het programma. Zaterdag 9 december trekken we voor de competitie naar KAA Gent. Aftrap om 20u45.

Opstellingen:
KV Kortrijk: Vandenberghe, Mehssatou, Silva, Wasinski, Henen (73’ Davies), Kana, A. Sissako, De Neve, El Idrissy (59’ Ojo), Mighten (59’ Kadri), Avenatti
RWDM: Hubert, M. Sissako, Segovia, Le Joncour (66’ Heris), Camara, Abe (57’ Da Silva), Del Piage (57’ Geve), Koné, Reine-Adélaïde, Mboup (66’ Dailly – 90’ Dwomoh), Gueye
Score en kaarten:
0-1 84’ Reine-Adélaïde
Gele kaart 24’ Sissako
Gele kaart 27’ Del Piage
Gele kaart 85’ Reine-Adélaïde
Gele kaart 90’ Koné

Gepost op 06-12-2023 om 12:39
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief