RWDM tekent beroep aan bij het Referee Department

Zondagavond reisde RWDM af naar het AFAS Stadion in het kader van speeldag 22 van de Jupiler Pro League. De wedstrijd, die 3-1 in het voordeel van de thuisploeg eindigde, werd helaas ontsierd door een aanzienlijke scheidsrechterlijke dwaling, die het resultaat van de wedstrijd beïnvloedde.

In de 69e minuut bleef een handsbal van Geoffry Hairemans in het Mechelse doelgebied volledig onopgemerkt door de scheidsrechters. Na het advies van Bram Van Driessche, die de VAR van dienst was, om naar de beelden te gaan kijken en zijn beslissing te herzien, vond scheidsrechter Brent Staessens het niet nodig om een penalty toe te kennen aan Molenbeek, ondanks het feit dat de hand van de speler volledig los van zijn lichaam en in een onnatuurlijke positie verkeerde.

De uitleg van de scheidsrechter aan de directie, coaches en spelers van Molenbeek roept vragen op. Volgens de heer Staessens was de overtreding van G. Hairemans geen geldige reden om een strafschop toe te kennen, want “de bal kwam van een Mechelse medespeler“.

Helaas is het frustrerend en oneerlijk om te zien dat de rechtvaardiging van de heer Staessens een vreselijk gebrek aan begrip van de regels laat zien, omdat het deviëren van een bal door een teamgenoot op geen enkele manier een geldige reden is om een overtreding niet toe te kennen aan de tegenstander. Volgens de spelregels had de penalty toegekend moeten worden aan RWDM.

Op basis van de spelregels, volgens dewelke de strafschop toegekend had moeten worden, en het precedent dat gevormd is door de wedstrijd tussen KRC Genk en RSC Anderlecht op 23/12/2023, heeft RWDM vanmorgen beroep aangetekend bij het Referee Departement en is van mening dat het annuleren van het resultaat en het herinplannen van de wedstrijd de enige eerlijke en gepaste beslissing is in dit geval.

Gepost op 30-01-2024 om 11:48
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief