RWDM – KAS Eupen: About the opponent

Na het spelen in Charleroi afgelopen weekend, waar de playdowns begonnen, staat RWDM klaar om KAS Eupen te verwelkomen op zaterdag 13 april. De wedstrijd belooft cruciaal te worden in de strijd om de handhaving.

Wedstrijd :

Voor deze eerste thuiswedstrijd in de playdowns ontvangt RWDM KAS Eupen voor een wedstrijd die helaas achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Deze confrontatie tussen de twee clubs, in officiële wedstrijden, heeft alleen dit seizoen plaatsgevonden tijdens de reguliere competitiefase, met een balans van elk één overwinning. Twee vriendschappelijke wedstrijden vonden ook plaats in september 2020 en juli 2021, waarbij beide wedstrijden eindigden in een overwinning voor KAS Eupen. De statistische leiders van RWDM zijn Makhtar Gueye met 8 doelpunten en Ilay Camara met 5 assists.

De tegenstander :

Onze tegenstander van dit weekend is dus KAS Eupen. De club uit de Duitstalige regio van België speelt sinds het seizoen 2016/2017 in de eerste divisie. Gedurende de afgelopen 7 seizoenen in de eerste divisie schommelde de club uit de oostkantons tussen de 12e en 15e plaats in het klassement, waarbij ze deelnamen aan de play-offs 2 gedurende hun eerste 3 seizoenen na hun terugkeer in de topklasse. Tijdens deze 3 playoff-reeksen behaalden de Eupense spelers 8 overwinningen, 8 gelijke spelen en 14 nederlagen. Isaac Nuhu is momenteel de topscorer en op één na beste assistgever van KAS Eupen met 4 doelpunten en 3 assists.

Mijlpaal :

Tijdens deze ontmoeting heeft Mickaël Biron de mogelijkheid om de grens van 50 wedstrijden met RWDM te overschrijden.

De scheidsrechter :

De scheidsrechter voor deze wedstrijd zal Kevin Van Damme zijn. Hij fluit in de Jupiler Pro League sinds het seizoen 2018/2019, met in totaal 89 wedstrijden. In totaal heeft Kevin Van Damme 336 gele kaarten en 9 directe rode kaarten uitgedeeld. Bovendien heeft de heer Van Damme ook 12 rode kaarten gegeven na dubbele waarschuwingen met gele kaarten.

De tweede en derde scheidsrechters voor de wedstrijd zullen Nico Claes en Tom Vanpoucke zijn. Anthony Letellier zal optreden als vierde official. In Tubize zal Simon Bourdeaud’hui verantwoordelijk zijn voor de videoref (VAR) voor deze wedstrijd, bijgestaan door Ella De Vriese en Roel Bensch.

Gepost op 12-04-2024 om 14:43
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief