1-2

RWDM heeft gewonnen met 1-2 op het veld van OHL.

OHL : Cojocaru, Sagrado (76′ Nsingi), Pletinckx, Ricca, Mendyl, Banzuzi, Schrijvers, Maertens (64′ Ndri), Keita (64′ Holzhauser), Opoku, Thorsteinsson

RWDM : Defourny, Klaus, Heris, Le Joncour, Abner, Dwomoh, De Sart (95′ Diallo), El Ouahdi, Mercier (73′ Da Silva Sanchez), Dailly (88′ Abe), Biron

Het RWDM verplaatste zich naar OH Leuven voor de tweede speeldag van het kampioenschap. Na amper een minuut waarschuwde Biron de Leuvense verdediging met een kopbal uit een hoekschop die over het doel van Cojocaru ging. Enkele ogenblikken later moest Defourny zich inspannen om een gevaarlijk afstandsschot te stoppen dat gevaarlijk neerkwam.

OHL zette geleidelijk aan meer druk op de bal, terwijl de Molenbeek-spelers moeite hadden om het spel op te bouwen. In de 11e minuut redde Defourny een schot van Sagrado zonder al te veel gevaar. Direct daarna miste De Sart zijn kans in het kleine strafschopgebied na een pass van Mercier. De bal ging over het doel van de universiteitsploeg.

Enkele minuten later zou RWDM gestraft worden. Op een aanval van Opoku speelde hij perfect Sagrado vrij, die niet aarzelde en het scorebord opende in het voordeel van het thuissploeg (1-0).

De daaropvolgende periode was een beetje saaier, maar in de 32e minuut onderscheidde Mercier zich met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Het werd goed gered door de lokale doelman. RWDM kwam steeds dichter bij het vijandelijke doel, maar slaagde er niet in om gevaarlijk te zijn. Tot de 44e minuut, toen Mercier een prachtige pass gaf aan Biron, die het eerste doelpunt van RWDM in de Jupiler Pro League sinds 21 jaar scoorde. Beide teams gingen de kleedkamer in met een gelijke stand (1-1).

Direct na de hervatting kreeg RWDM een strafschop. Een schot van De Sart werd met de arm afgeweerd door Ricca, waardoor Biron de kans kreeg om de voorsprong te verdubbelen, en hij aarzelde niet (1-2). De tweede helft begon meteen vol actie!

In de 58e minuut kreeg OHL een hoekschop en dwong het Théo Defourny tot een reflexieve redding op de doellijn.

Claudio Caçapa zou zijn eerste wissel doorvoeren in de 73e minuut: Florent Da Silva Sanchez verving Mercier, die ondanks zijn assist in de eerste helft werd toegejuicht door zijn voormalige supporters. De jonge Lyon-speler kon nu zijn eerste minuten spelen in het shirt van Molenbeek.

Jonathan Heris beging een fout tijdens een counter van Leuven en was de eerste molenbeekje speler die een waarschuwing ontving in deze wedstrijd (82′).

Shuto Abe (88′) en Sada Diallo (95′) kregen ook de mogelijkheid om hun eerste minuten te spelen in de D1A. Ondanks 6 minuten extra speeltijd veranderde de score niet, en RWDM behaalde zijn eerste punten in de D1A, 21 jaar later.

Gepost op 05-08-2023 om 23:02