RSCL – RWDM: persconferentie

Hier is de vertaling van het fragment van de persconferentie van Alexis De Sart en Claudio Caçapa voor de wedstrijd tegen Standard Luik:

Moesten jullie je herpakken na de nederlaag in Brugge?

Alexis De Sart: “Natuurlijk, we moesten dat verwerken. We hebben veel gesproken met de coach na de wedstrijd. Het belangrijkste na zo’n nederlaag is om er lering uit te trekken. We zijn nog steeds aan het leren, in de overgang van Eerste Klasse B naar Eerste Klasse A, dus nu moeten we de basis weer leggen en doorgaan met een goed resultaat.”

Het transferwindow sluit binnenkort, zal het goed zijn voor het team om met een vaste groep te werken?

Alexis De Sart: “Natuurlijk, dat zal voor iedereen makkelijker zijn, zowel voor de spelers als voor de staf. We zullen meer rust hebben, hopelijk met het meest competitieve team tegen die tijd.”

Met 4 punten voorsprong, zijn jullie in een comfortabele positie voordat jullie naar Sclessin gaan?

Alexis De Sart: “Wat zeker is, is dat we meteen getekend zouden hebben als ons was verteld dat we vandaag 6 punten uit 12 zouden hebben. Betekent dat dat we een comfortabele positie hebben tegen Standard? Ik denk het niet, de wedstrijd wordt moeilijk en we zullen ons best moeten doen om ze zo ver mogelijk achter ons te houden.”

Het team had twee overtuigende verdedigende prestaties achter de rug, hebben de zeven tegendoelpunten in Brugge dat in twijfel getrokken?

Claudio Caçapa: “We realiseerden ons dat we nog veel moesten werken, dat we sterker en meer solide moesten zijn. Maar het kan ook dienen als motivatie en springplank om in de toekomst beter te worden.”

Standard bevindt zich in een lastige positie, hoe benaderen jullie deze wedstrijd?

Claudio Caçapa: “We kijken uit naar deze belangrijke wedstrijd tegen een historische club. Ze zijn thuis, het wordt moeilijk. We moeten kalm blijven, ons spel spelen en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Kunnen we veel veranderingen verwachten, met name in de verdediging?

Claudio Caçapa: “We hebben meer opties, nu Segovia eindelijk speelgerechtigd is en Koné en Mansori zijn gearriveerd. Ze zullen ervaring, snelheid en kwaliteit brengen. Of we iets zullen veranderen ten opzichte van de laatste wedstrijd, zullen we zaterdag zien. Maar het is altijd goed om meer keuzemogelijkheden te hebben bij het opstellen van het team.”

Gepost op 31-08-2023 om 16:27
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief