Persconferentie: RWDM – RSCA

Jeff Reine-Adélaïde

Hoe is de stemming in de groep deze derbyweek?

“Er is een positieve opwinding in de groep. Iedereen wil deze wedstrijd spelen, dus iedereen zet zich nog méér in. We willen echt een sterke prestatie neerzetten voor ons publiek, vooral na het scenario van de heenwedstrijd.”

Welke derby heeft de meeste indruk op je gemaakt in je carrière?

“Angers – Rennes, omdat ik toen scoorde en een assist gaf. Maar ook OM – OL in het Vélodrome was iets bijzonders. De sfeer was geweldig, het was indrukwekkend.”

Heerst er een gevoel van revanche in de groep na de heenwedstrijd?

“Inderdaad, het is bijzonder om de hele wedstrijd tegen een van de beste teams in de competitie te leiden en dan zo terug te worden ingehaald, vooral in een toch wel vreemd einde van de wedstrijd. Maar we moeten ons vooral concentreren op wat ons ontbrak om die dag 90 minuten vol te houden. We hadden de score geopend, maar deze keer moeten we doorgaan met spelen om dit scenario te vermijden.”

Heeft de groep de middelen om Anderlecht te verslaan?

“Ik denk het wel, we hebben het in november laten zien. Bovendien past ons speelstijl goed bij die van hen, omdat ze graag hoog druk zetten, terwijl wij uitstekende spelers hebben voor snelle tegenaanvallen. We moeten ook achterin sterk en goed geconcentreerd zijn en we mogen ons niet laten afleiden door iets anders dan voetbal.”

Speelt outsider zijn in de kaarten van RWDM?

“Ik denk het wel, het is een ander soort wedstrijd, in vergelijking met bijvoorbeeld tegen Kortrijk, waar we het spel moesten controleren. We moeten scherp zijn wanneer we de kans krijgen.”

Tenzij je een 6 op 6 haalt, zullen jullie in de play-downs terechtkomen. Wat verandert dat voor het team met nog twee wedstrijden te spelen in de reguliere fase?

“Niets. De play-downs beginnen deze zaterdag, omdat de punten niet worden verdeeld. Elk punt is dus belangrijk, en het enige doel van het team is om onze play-downs dit weekend goed te starten.”

 

Bruno Irles

Hoe is de week verlopen?

“Goed qua inhoud, trainingen en intensiteit. Maar het is niet perfect, omdat we twee nieuwe geblesseerden hebben: De Sart, die teruggevallen is, en Vandendaele.”

Is de sfeer in de groep anders vanwege de derby?

“Niet tijdens de voorbereiding ervan. Maar we voelen wel de opwinding rond deze wedstrijd: het is te zien in de media, in de club waar er werken gaande zijn om een extra tribune te openen, in de kantoren waar het alleen daarover gaat… Het is bijzonder, we weten het, en hoewel het de voorbereiding van de wedstrijd niet verandert, zal het een extra reden zijn om zaterdag 200% te geven.”

Je zei zondag tijdens de persconferentie dat je hoopte dat deze wedstrijd een keerpunt zou kunnen zijn.

“Inderdaad. Let op, we moeten realistisch en objectief blijven: het is een zeer moeilijke opdracht gezien het verschil in vorm tussen RWDM en Anderlecht. Echter, het is een derby, en ik heb er genoeg gespeeld om te weten dat deze wedstrijden nooit van tevoren gewonnen zijn. Het publiek is een belangrijk aspect om rekening mee te houden, het kan helpen bepalen hoe een derby verloopt. Ook al staat ons zaterdag een zeer moeilijke tegenstander te wachten, hoop ik dat een overtuigende prestatie ons uit deze slechte reeks zal halen.”

Hoe kun je Anderlecht verslaan?

“Ik heb altijd een specifiek plan in functie van de tegenstander. Ze zijn erg sterk en in vorm, maar met het plan en het publiek kunnen we iets uit deze wedstrijd halen.”

Hoe gaat het met Mamadou Sarr?

“Hij revalideert verder, maar is nog niet klaar om een wedstrijd te spelen. Hij zal dit weekend niet in de selectie zitten.”

Gepost op 07-03-2024 om 16:54
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief