Persconferentie: RWDM – RCSC

Sambu Marsoni

Hoe heb je het resultaat van afgelopen zondag verteerd?

De nederlaag deed natuurlijk pijn. Maar we hebben geen tijd om te treuren, vooral omdat we nog steeds onze toekomst in eigen handen hebben. Dus hebben we ons direct weer gericht op de wedstrijd van zaterdag.

Charleroi speelt niets meer in deze play-downs, is dat een voordeel voor jullie?

We moeten niet denken aan wat Charleroi gaat doen of niet. Alleen focussen op onszelf, op wat wij moeten doen.

Je hebt een joker verspeeld, zet dat extra druk op jullie?

Nee, want aan het begin van deze mini-competitie stonden we laatste met één punt achterstand op onze concurrenten. Vandaag zijn we tweede en hebben we twee punten voorsprong op Courtrai. We zijn blij met deze positie twee speeldagen voor het einde, het is aan ons om deze voorsprong te behouden. We moeten de volgende twee wedstrijden winnen om ervoor te zorgen dat onze nederlaag van vorige week geen gevolgen heeft.

Er werd gezegd dat er een gebrek aan intensiteit was aan het begin van de wedstrijd, heeft de coach daar deze week op gehamerd?

Ja, we weten dat we vanaf het begin van de wedstrijd met 100% moeten spelen. Elke week proberen we te leren van onze fouten van de week ervoor en dat is ook wat we deze week hebben geprobeerd.

Na veel te hebben rondgereisd op het veld, ben je terug op je favoriete positie. Maakt dat je blij?

Natuurlijk, want ik denk dat ik op die positie het beste ben. Maar ik heb altijd mijn best gedaan, ongeacht de coach en de positie die me was toegewezen. Natuurlijk voel ik me nuttiger op de rechtsback, maar ik heb altijd mijn best gedaan om het team zo goed mogelijk te helpen.

Yannick Ferrera

Wat was de mentaliteit deze week?

Goed, we zien de dingen als een kans om te leren en niet als een gemiste kans. We moeten vooruit, ook al is het leuker om dat met punten te doen.

Hoe kan het team nog meer vooruitgang boeken?

Bijvoorbeeld in het begin van de wedstrijd, daar moeten we beter presteren. De eerste 35 minuten hebben ons de wedstrijd gekost, dus dat kan niet meer gebeuren.

Zal dat een van de sleutels zijn tegen een gedemotiveerd Charleroi?

Charleroi zal niet gedemotiveerd zijn: het zal elf tegen elf zijn, die hun leven zullen geven. Iedereen speelt voor zijn club, maar ook voor zijn supporters, familie, vrienden, carrière, geld… De spelers van Charleroi hebben altijd redenen om de drie punten te willen, zelfs als ze mathematisch al gered zijn. We verwachten geen cadeaus van Charleroi, die er trouwens ook geen van plan is te geven. Het wordt een gevecht dat we moeten winnen.

Mickaël Biron speelde zondag als nummer 10, waardeer je hem op die positie?

Ja, maar ook op andere posities waarop ik hem heb laten spelen. Hij is veelzijdig, hij heeft interessante kwaliteiten voor ons. We zullen zien hoe we hem zullen gebruiken.

Wat betreft de geblesseerden?

Abner zal bij de groep zijn, maar Dwomoh is helaas nog steeds geblesseerd.

Gepost op 03-05-2024 om 17:37
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief