Persconferentie: RWDM – KV KORTRIJK

De Braziliaanse centrale verdediger William Klaus, die onlangs terugkeerde na een blessure van iets meer dan twee maanden, en coach Yannick Ferrera hebben vier dagen voor de terugwedstrijd tegen KV Kortrijk, die cruciaal zou kunnen zijn voor de tweede plaats in de play-downs, vragen van de pers beantwoord.

William Klaus

Hoe voel je je fysiek?

Steeds beter, ook al moet ik nog steeds het ritme van de wedstrijden oppakken. Kan ik zondag beginnen? Die vraag moet je aan de coach en de fysieke trainer stellen, maar ik voel me klaar.

Ben je op tijd teruggekeerd voor de play-downs, was dit het juiste moment?

Nee, je wilt altijd eerder terugkomen en het team helpen. Maar we hebben keihard gewerkt om zo snel mogelijk terug te komen, dus ik denk dat we het juiste hebben gedaan.

Het team heeft geen wedstrijd gewonnen tijdens je afwezigheid. Hoe beleef je dat, vanaf de zijlijn?

Het is erg frustrerend, want je wilt op het veld staan en je best doen om deze negatieve spiraal te doorbreken, ook al hangt niet alles af van één speler. We proberen het team op een andere manier te helpen, door aanwezig te zijn in de kleedkamer om morele steun te bieden, advies te geven, … Ik heb geen enkele wedstrijd gemist tijdens deze afwezigheid.

De spelers van Kortrijk staan met hun rug tegen de muur: ze moeten dit weekend winnen om nog kans te maken op de barragewedstrijd. Verwacht je een aanvallend team dat je onder druk zal zetten?

Ja. We hebben vorig weekend gewonnen, dus ze zullen zeker revanche willen nemen. We verwachten dat ze agressief en gemotiveerd zullen zijn, dus het is aan ons om in deze strijd goed te presteren.

Yannick Ferrera

Hoe verloopt de week?

Goed. We hebben maandag een hersteltraining gehad, dinsdag vrij. Gisteren en vandaag waren de sessies lang en intensief. We zullen nu de fysieke intensiteit verminderen maar de mentale intensiteit behouden.

Ben je tevreden met wat je spelers hebben laten zien zondag in Kortrijk?

Van sommige dingen wel, van andere minder. Er is altijd positief en negatief, daarom bespreken we alles. Op het gebied van mentaliteit was het echter top, ook al is er altijd ruimte voor verbetering.

Kortrijk komt naar Machtens terwijl ze met hun rug tegen de muur staan: ze mogen niet verliezen.

Dus verwachten we dat ze extra gemotiveerd zullen zijn, net zoals vorige week zondag toen ze meteen druk zetten met drie kansen in drie minuten. Ze zullen snel willen beginnen, dus het is aan ons om te reageren.

Als je wint, rond je een eerste deel van het werk af met de kwalificatie voor de barragewedstrijd. Is dat een extra motivatie?

Niet per se. De fout zou zijn te denken dat we met vijf punten voorsprong veilig zijn. De barragewedstrijd is nog lang niet gegarandeerd. Het is nu eenmaal zo dat we op dit moment eerste in de groep kunnen eindigen, maar ook laatste. We moeten ons dus richten op de volgende wedstrijd en de volgende stap voorwaarts zetten. We zullen de balans opmaken zondag om 21.00 uur, maar we kunnen zeker niet denken dat we veilig zijn.

Verwacht je dat het moeilijk wordt?

Er zijn altijd momenten waarop een team het moeilijk heeft in een wedstrijd, maar we moeten daar over heen komen. We zullen ook momenten hebben waarop we hen onder druk zetten. Ze zullen extra gemotiveerd zijn, dus het is aan ons om nog gemotiveerder te zijn.

Zal de terugkeer van het publiek je helpen?

Ik hoop het. Ik zal het beroemde publiek van Machtens ontdekken, ik kijk ernaar uit. We hopen dat het stadion vol zal zitten, we weten dat de kantoren en het management zich daarvoor inzetten. Dus ja, we hopen dat ze ons zullen aanmoedigen en dat we samen kunnen bereiken wat goed is voor onze club.

Gepost op 26-04-2024 om 12:40
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief