Persconferentie: RWDM – KAS EUPEN

Ilay Camara

Hoe was de sfeer na de wedstrijd in Charleroi?

Goed. Iedereen is positief, het is het eerste punt sinds lange tijd. We hadden kunnen winnen, maar we gaan nu verder bouwen om zaterdag klaar te zijn.

Is er iets veranderd sinds Yannick Ferrera bij de club is gekomen?

Ja, hij kwam met een positieve ingesteldheid en heeft onze manier van werken veranderd. Iedereen staat achter zijn boodschap en dat zie je terug op het veld.

Was Bruno Irles minder bekwaam?

Nee, dat zou ik niet zeggen. Elke trainer heeft een andere manier van werken, en misschien past de methode van Ferrera beter bij onze groep. Dat betekent niet dat Bruno Irles een slechte coach is.

Na de eerste ronde van deze play-downs zijn de verschillen niet veranderd. De foutmarge wordt dus steeds kleiner, voel je daardoor druk?

Ja, het is nu tijd om onze eerste drie punten binnen te halen. Dat moet dit weekend gebeuren, thuis.

Het is jammer dat met het gelijkspel tussen Kortrijk en Eupen vorige week, jullie je niet al konden herpositioneren in het klassement.

Dat klopt, maar we kijken vooruit. Het afgelopen weekend ligt achter ons, we hebben positieve dingen laten zien, nu concentreren we ons alleen op de wedstrijd tegen Eupen.

Denk je dat Charleroi zich zal handhaven?

Niet per se, iedereen heeft een kans. Er zijn nog 15 punten te verdienen en ze hebben slechts zes punten voorsprong, dus er kan nog van alles gebeuren.

Zullen de supporters jullie zaterdag missen?

Natuurlijk, we missen hen altijd als ze er niet zijn omdat ze ons echt oppeppen. Maar we hebben in Charleroi laten zien dat we zelfs zonder hen kunnen vechten, en dat is wat we dit weekend zullen doen, ter ere van hen.

Yannick Ferrera

Klaus en Sarr zouden deze zaterdag in de selectie kunnen zitten?

Ze hebben deze week normaal getraind, dus dat is zeker mogelijk, ja.

Gueye kan ook terugkeren, hij heeft sinds 16 december niet meer gescoord. Wat heeft hem de afgelopen vier maanden gemist?

Het is niet aan mij om daarover te oordelen, ik was er niet en kon hem alleen op video zien. Maar sinds ik er ben, zie ik een speler die werkt, die wil scoren en zich handhaven. Dus dat soort mentaliteit kunnen we gebruiken.

Het ontbrak Charleroi slechts aan een doelpunt, heb je deze week benadrukt op de afwerking te trainen?

Nee, niet echt. Als we een bal missen voor het doel, is dat eerder een gebrek aan vertrouwen of concentratie. Dat kun je niet trainen. Dus we hebben aan ons spel gewerkt, met momenten voor het doel natuurlijk, maar we gaan door op de huidige lijn en hopen zaterdag meer succes te hebben.

Heb je de opwinding van het publiek gevoeld tijdens de open training op dinsdag?

Ja, degenen die aanwezig waren hebben ons aangemoedigd, positieve woorden gesproken,… Ik heb de fans nog niet kunnen ontmoeten, maar ik voel dat iedereen dezelfde kant opgaat, dat is positief.

Was je opgelucht om Eupen en Kortrijk te zien delen in de punten?

Dat was het beste voor ons, inderdaad, maar zelfs als we hadden gewonnen, zouden we slechts vier punten achter een team staan waar nog zes punten tegen te halen zijn… Dus het was niet doorslaggevend.

Kunnen we zaterdag wijzigingen in het team verwachten?

Die mogelijkheid is er altijd, maar ik geef geen enkele hint tot dan. Even afwachten…

Gepost op 11-04-2024 om 15:46
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief