Persconferentie na KV Mechelen – RWDM

“Als je na drie minuten rood krijgt, wordt het heel moeilijk. Dan moet je met je hart spelen, niet met tactiek, en dat hebben de spelers gedaan. We hebben 98 minuten lang alles weggegeven en we verdienden beter. Mechelen werd beloond na hun vele aanvallende impulsen, wat logisch is met 11 tegen 10.”

Wat vond je van de omstreden penaltyfase?

“Ik ben niet iemand die moppert, maar die fase was schandalig. Het is een duidelijke handsbal in het strafschopgebied, de positie van zijn hand is onnatuurlijk. Na 70 minuten, bij 0-0, is dat bepalend voor de rest van de wedstrijd. Volgens de scheidsrechter kwam de bal van een Mechelse speler, waardoor het geen penalty was. Het is schandalig.”

Jullie verloren opnieuw in de toegevoegde tijd.

“Ja, als je 90 minuten met 10 man speelt, word je moe en maken de details het verschil. De twee Malinese schoten waren ook subliem, het was gewoon pech.”

We zagen de spelers aan het einde van de wedstrijd dicht bij de fans staan.

“Ja, we hebben ze vandaag kunnen geven wat ze verwachten, namelijk een vechtersmentaliteit op het veld. Ne jamais rien lâcher, zoals ze zeggen. Ze kunnen zich identificeren met wat ze vandaag hebben gezien. Nu moeten we ze nog punten geven.”

Jullie staan nu in de play-down positie. Is het team mentaal klaar om tot het bittere einde te vechten om degradatie te voorkomen?

“Natuurlijk zijn we dat. We zitten in een neerwaartse spiraal, maar er is maar één overwinning nodig om ons weer op de rails te krijgen. De spelers hebben vandaag laten zien dat ze mentaal sterk zijn en dat ze alles zullen geven. We zijn dichtbij, we strijden met andere teams. Het is nog lang niet voorbij.”

Maak je je zorgen over je plaats?

“Nee, zoals ik al zei. Ik wil doorgaan en de rest is aan de directie om te beslissen, maar ik richt me niet op deze beslissing, alleen op wat er gedaan moet worden om het team en de club te helpen.”

Gepost op 28-01-2024 om 23:54
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief