Persconferentie: KVK – RWDM

 

David Sousa:

Hoe is de week verlopen?

“De sfeer zit goed, we hebben een zware wedstrijd voor de boeg.”

Hoe voelt het na de wedstrijd tegen Leuven?

“We zijn een beetje gefrustreerd, maar we zijn meteen weer aan het werk gegaan. De focus ligt nu op KVK.”

Het is een zeer belangrijke wedstrijd, hoe benader je die?

“Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar zoals ik al zei, bereiden we ons goed voor. We zullen ons best doen en de drie punten zullen wel volgen.”

Gelooft u nog steeds in de play-offs?

“Natuurlijk, mathematische kan het nog, dus we geloven erin.”

Wat is uw relatie met de coach?

“Hij heeft een goede persoonlijkheid, hij coacht ons veel via videobeelden om te laten zien wat we beter kunnen doen. Dus we hebben een goede relatie, we leren veel.”

Het team incasseert veel op stilstaande fases, besteed je speciale aandacht aan deze fases tijdens de training?

“Natuurlijk, deze week nog meer, omdat we weer een doelpunt op stilstaande fase hebben geïncasseerd afgelopen zaterdag. We doen er alles aan om te zorgen dat het niet meer gebeurt.”

Bruno Irles:

Hoe is uw derde week verlopen?

“Goed, het begint soepeler te verlopen. De spelers begrijpen steeds beter wat ik wil, de intensiteit begint te komen. Iedereen past zich beter en beter aan.”

Hoe voelde u zich na Leuven?

“Dat we vooruitgang hebben geboekt ten opzichte van de wedstrijd tegen Genk, maar ook dat we meer moeten doen om ons gebrek aan vertrouwen te overwinnen. De wedstrijd was positief, maar niet genoeg in onze huidige situatie.”

Het doelpunt van OHL komt snel na het openingsdoelpunt.

“Inderdaad, we konden niet lang profiteren van onze voorsprong. Het is hetzelfde soort doelpunt dat we tegen Genk incasseren, ik neem de fout op mij. Ik heb veel dingen te verbeteren en misschien hebben we daar niet genoeg op getraind. Maar geloof me, we hebben het deze week ingehaald. Met werk, herhaling en vertrouwen zullen we ook verbeteren op stilstaande fases.”

Aanvallend ging het echter beter.

“Inderdaad, we hebben kansen gecreëerd en goed opgebouwd. Ik wil dat de spelers zich ervan bewust zijn dat ze de tegenstander pijn kunnen doen. Maar we moeten nog meer werken aan het aanvallende compartiment, er is nog steeds ruimte voor verbetering.”

De wedstrijd van zondag is belangrijk voor beide teams, in de strijd tegen degradatie. Wat verwacht u?

“Ik had de kans om ze te bekijken tegen USG. Hun veld is drassig en moeilijk, we zullen ons moeten aanpassen aan wat Kortrijk gaat neerzetten. De wedstrijd zal niet gemakkelijk zijn, inderdaad, maar zal ook niets beslissen. We kunnen winnen met stijl, maar dat garandeert ons nog geen handhaving. We kunnen ook verliezen zonder dat het degradatie garandeert.”

Er zijn minimaal vier punten nodig om de play-downs te vermijden. Is dat mogelijk gezien de resterende wedstrijden?

“Het zal erg moeilijk worden. We moeten de dynamiek omkeren, maar dat vereist een prestatie in deze drie wedstrijden. Of ons werk nu meteen vruchten afwerpt, of later, dat zullen we binnenkort weten, maar ik blijf altijd optimistisch.”

Wat is het laatste nieuws over de geblesseerden?

“Sarr werkt met de fysiotherapeuten, we hopen hem fit te krijgen voor de play-offs of play-downs. We werken hiervoor samen met Olympique Lyon.”

Gepost op 29-02-2024 om 17:29
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief