Persconferentie: KV MECHELEN – RWDM

Marsoni Sambu

Hoe voel je je? Kan je dit weekend tegen Mechelen beginnen?

“Ik ben blij dat ik na deze paar maanden het veld weer op ben. Ja, ik ben in staat om te spelen, maar het is aan de coach om de uiteindelijke beslissing te nemen.”

Hoe heb je de nederlaag in twee fasen tegen Eupen verwerkt?

“Ik heb het gevoel dat we twee keer hebben verloren. Maar nu moeten we verder. Het is belangrijk om de wil die we tegen Eupen hebben getoond vast te houden en de rest te verbeteren om dit weekend te proberen te winnen.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Kavé?

“Het is een finale voor ons, we moeten alles geven. We weten dat ze in een goede flow zitten, ze hebben een enthousiast publiek. We moeten niet onder de indruk raken van wat er in de tribune gebeurt, en we hebben de kwaliteiten om punten mee te nemen uit Mechelen.”

Welke fouten maakt de groep momenteel?

“Tegen Eupen krijgen we een doelpunt tegen uit een stilstaande fase, terwijl we eraan werken, dat is pijnlijk. We moeten nauwkeuriger zijn om dit soort fouten te vermijden.”

En jullie kwaliteiten?

“We hebben kwaliteit aan de bal, we weten hoe we die moeten hanteren. We hebben gevaar kunnen creëren en doelpunten kunnen maken tegen grote teams ook, dat mogen we niet vergeten, we moeten niet twijfelen en het zal terugkomen.”

Toch heeft het team momenteel moeite met scoren. Kan jouw terugkeer het team op dat vlak helpen?

“Natuurlijk, in ieder geval hoop ik dat. Ook al is scoren niet persé mijn rol. Ik ga alles doen om een extra bijdrage te leveren en het team aan te moedigen om naar voren te gaan.”

Wat heb je te zeggen tegen de supporters die jullie een gebrek aan mentaliteit en betrokkenheid verwijten?

“We begrijpen hun frustratie, het zijn mensen die altijd achter de club staan. We zullen er alles aan doen om het imago snel te herstellen. Het geeft ons ook een positieve druk. Natuurlijk was de manier waarop het gebeurde niet correct, met een gewelddadige actie van een geïsoleerd individu. Maar nu is het aan ons om te laten zien dat we goede dingen op het veld kunnen doen om de situatie te kalmeren.”

Claudio Caçapa

Hoe heb je de nederlaag van woensdag verwerkt?

“We moesten meteen weer aan het werk, omdat de timing strak is tussen woensdag en zondag. Ook al waren we teleurgesteld dat we niets hebben kunnen meenemen van die 11 minuten, zijn we direct weer gaan trainen, in de namiddag.”

Mechelen surft momenteel op een tegenovergestelde dynamiek vergeleken met die van jullie, met nog een recente overwinning op Gent.

“Dat klopt, ze spelen op dit moment goed voetbal. Het toont ook aan dat een team zich kan herstellen na een moeilijke periode, zoals ze aan het begin van het seizoen hebben meegemaakt. Hoe dan ook, voor ons is het een belangrijke wedstrijd. We hebben de mogelijkheid om weer bij te komen bij een overwinning, dus we moeten geconcentreerd zijn om daar een overwinning te behalen.”

De eigenaar van de club, John Textor, behoudt momenteel zijn vertrouwen in jou. Hij zou dit hebben bevestigd tijdens een bijeenkomst na de nederlaag tegen Eupen. Wat is er gezegd tijdens die bijeenkomst?

“Dat blijft tussen het bestuur en mezelf, wij zijn de enigen die hierbij betrokken zijn. Maar we hebben onze standpunten kunnen uitwisselen, en op dit moment ben ik nog steeds de coach van Molenbeek. Het is niet aan mij om dat te beslissen, dat is aan het bestuur, en ik ben blij dat ik hier nog steeds kan werken, omdat ik weet dat we dit team kunnen laten herstellen.”

Voel je je niet een beetje gelaten gezien alles wat er recentelijk is gebeurd?

“Integendeel! Het motiveert me des te meer om op zoek te gaan naar oplossingen om zo snel mogelijk resultaten terug te vinden. Net als de spelers, die zich bij elke sessie inzetten en klaar zijn om zondagavond te vechten.”

Ben je niet bang voor een nieuwe uiting van ontevredenheid van de supporters?

“Nee, daar denk ik niet aan. We hebben de beste supporters van België, ze hebben ons altijd gesteund, zelfs bij moeilijk te verteren nederlagen zoals in Brugge. We hebben ze nodig, nu meer dan ooit. Het seizoen is nog niet voorbij, het zal moeilijk zijn tot op het einde, dus alle energieën moeten zich verenigen. De spelers hebben de boodschap ook begrepen, en ze hebben als instructie gekregen, om leeuwen op het veld te zijn. Maar elf mannen zijn altijd beter als ze met twaalf zijn, en we hopen de fans bij ons te hebben tot het einde van het seizoen, te beginnen met zondag.”

Gepost op 26-01-2024 om 17:00
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief