Persconferentie: KV KORTRIJK – RWDM

Xavier Mercier

Hoe is de sfeer deze week?

De overwinning deed goed, we hebben het goed gevierd. Het heeft iedereen opgelucht. We zijn gisteren goed begonnen, we willen dit soort emoties opnieuw beleven. We hadden al wat positiviteit teruggevonden, de wil om te werken, maar we moesten het nog op het veld laten zien: dat is gelukt. Niet alles was perfect, maar de overwinning is er,dat is positief. We kijken uit naar de volgende wedstrijd.

Jullie gaan voor de derde keer dit seizoen naar Kortrijk.

Ja. Het is nooit makkelijk, het veld is moeilijk en de supporters zijn dichtbij. We concentreren ons op onszelf en geleidelijk aan zullen we in de wedstrijd komen. Het wordt de vierde keer dat we tegen hen spelen, dus we kennen hen, we kunnen werken aan de details.

Heb je de wedstrijd tegen Charleroi gekeken?

Ja, het was spannend maar Charleroi wist de wedstrijd te keren. Ik was een beetje teleurgesteld, we hadden liever een gelijkspel gezien omdat we de eerste plaats willen behouden. Maar goed, het is ook goed om wat meer voorsprong te hebben op Kortrijk.

Je zegt dat er veel veranderd is sinds Yannick Ferrera is aangekomen. Waar heb je het concreet over?

We zien dat één man een hele club kan veranderen. Niet alleen de spelers, iedereen heeft hoop gekregen: de mensen op kantoor, de keukenploeg , de kuisploeg…Iedereen is positief en dat verandert veel. Yannick is heel dicht bij zijn spelers, hij is open en we kunnen veel met hem bespreken. Hij begrijpt iedereen, maar hij kan ook sterke beslissingen nemen die iedereen respecteert. Hij is een echte leider.

Moet er absoluut gewonnen worden in Kortrijk?

Nee. Als we daar een punt pakken, is dat al goed omdat we ze nog bij ons thuis moeten ontvangen. Daarnaast gaan we daar naartoe met de ambitie om te winnen, maar als we dat niet kunnen, zou het ook een goed resultaat zijn om niet te verliezen.

Voelt de groep druk?

Nee, alleen maar opwinding.

Yannick Ferrera

 

Hoe is de week verlopen?

Goed, we hebben tot nu toe slechts twee trainingen gehad, maar we merken dat de overwinning goed heeft gedaan. We moeten echter wel beseffen dat we nog niets hebben gewonnen, en er nog een lange weg te gaan is.

Heeft de overwinning het werk dat jullie hebben verricht sinds je aankomst weten te concretiseren?

Het heeft het werk van iedereen geconcretiseerd, niet alleen dat van mij. Maar opnieuw, het zal pas echt concreet worden bij het eindresultaat, waar we nog niet zijn.

Is de dubbele confrontatie tegen Kortrijk beslissend?

Nee, we zijn nog niet eens halverwege de play-downs. Zelfs als we zondag winnen, is het nog niet voorbij, dus we maken nog geen berekeningen. We proberen gewoon de volgende stap in de goede richting te zetten.

Maar winnen zou de groep wel in staat stellen deze goede dynamiek vast te houden, wat beslissend zou kunnen zijn.

Weet je, we zijn in het hier en nu, we denken niet aan hoe we zullen reageren als we winnen, als we verliezen. Onze focus is om elke dag ons best te doen om morgen beter te zijn. Als we zondag verliezen, moeten we opstaan en de volgende dag beter presteren. En als we winnen, geldt hetzelfde.

Kortrijk is geen gemakkelijke verplaatsing, wat vind je daarvan?

Geen enkele verplaatsing is makkelijk. We bereiden ons zo goed mogelijk voor om klaar te zijn. Het zal in Eupen ook moeilijk zijn, net zoals het in Charleroi was.

Een dubbele confrontatie, is dat speciaal?

Het maakt de voorbereiding op de wedstrijd qua videobeoordeling misschien iets minder ingewikkeld. Maar over het algemeen zijn de scenario’s van de twee wedstrijden niet hetzelfde, dus we moeten heel alert zijn.

Zou een gelijkspel een goed resultaat zijn?

Dat hangt af van hoe de wedstrijd verloopt: we zouden een punt kunnen winnen of twee punten kunnen verliezen. De play-downs eindigen niet na deze wedstrijd, we weten niet waar we staan als we gelijkspelen. Nu zeggen of we tevreden kunnen zijn met een punt is moeilijk.

Je moest de laatste wedstrijd zonder Pierre Dwomoh en Abner doen. Zullen ze zondag terug zijn in de selectie?

Nee, geen van beiden. Ze moeten doorgaan met herstellen.

Gepost op 19-04-2024 om 17:17
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief