Persconferentie: KRC Genk – RWDM

Bruno Irles: 

 • Welke punten heb je benadrukt met betrekking tot de wedstrijd in Genk?

Heel veel. Ik moet duidelijk zijn, ik heb me niet alleen geconcentreerd op de verdedigende of aanvallende aspecten want ik heb niet de mogelijkheid gehad om twee maanden met de spelers te spenderen. Ik heb enorm veel tijd gestoken in het analyseren van waar dit team volgens mij toe in staat is en ik heb die analyse in deze eerste twee trainingsessies toegepast. Morgen is er nog één sessie. Ik heb de spelers ook al laten zien, met behulp van videobeelden, wat ik van ze verwacht. Morgen volgt ook een tactische analyse van hoe we Genk zaterdag zullen benaderen.

 • Wat vond je van de ploeg en hun gemoedstoestand tijdens deze twee trainingen?

Ik vond de betrokkenheid en de intensiteit erg goed. De sessies waren zo intens als ik wilde. Soms liep het een beetje ongecontroleerd en moest ik het corrigeren omdat ik veeleisend ben en het heel belangrijk voor me is om te kunnen doen wat ik wilde en te weten waar ik naartoe wil. De spelers luisteren naar mij en ik wil de fans een andere kant van de spelers laten zien, de kant die ik voel als ik hun potentieel zie.

 

 • Zijn er blessures, schorsingen of afwezigheden?

Sampaio en Gueye zijn allebei geschorst. Alexis De Sart zet stappen. Hij heeft de fysiologische fase doorlopen. Als je geblesseerd bent, moet je eerst door een fysiologische fase en daarna door de mentale fase. Hij is erin geslaagd om zichzelf er mentaal van te overtuigen dat zijn blessure achter de rug is en dat hij voluit kan sprinten, springen en trappen. Hij is 100% beschikbaar en kan zelfs starten.

 • Is Sar volgens jou meer een verdediger of een middenvelder?

Hij heeft de kwaliteiten om op beide posities te spelen. Hij heeft veel technische vaardigheden, wat een centrale verdediger soms mist. Hij was sterk op het middenveld, zoals jullie konden zien, maar ik ken hem nog niet lang en het is aan mij om te weten wat het team nodig heeft en waar hij op zijn best is.

 

Théo Defourny:

 • Hoe ging de groep om met de laatste paar dagen?

Het ging allemaal vrij snel. De dag na de wedstrijd kregen we rust. Op dinsdag kwamen we terug en trainden we met Igor. Toen zeiden ze ons dat de nieuwe coach de volgende dag zou arriveren. Alles ging snel, dus we hadden geen tijd om erbij stil te staan want we hadden al een nieuwe tegenstander om ons op voor te bereiden.

 • Wat waren zijn eerste woorden tegen jullie?

Hij zei dat hij in ons geloofde en hij zijn team wil neerzetten volgens de visie die hij voor ons heeft geanalyseerd en bedacht. Hij is ervan overtuigd dat we hebben wat nodig is om in eerste klasse te blijven. We zijn meteen aan de slag gegaan omdat er niet veel tijd meer was voor de wedstrijd tegen Genk.

 • Zorgt de komst van een nieuwe coach voor extra motivatie?

Iedereen wil laten zien dat ze op het veld thuishoren, dus dat is positief. We passen ons ook aan aan de nieuwe dingen die de coach wil, wat het ook interessant maakt.

 • Misschien met een ander concept, methode of systeem?

Ja, natuurlijk. Hij heeft ons goed geanalyseerd. Hij heeft een duidelijk idee van wat hij wil doen, aangepast aan onze kern en onze kwaliteiten. En natuurlijk ook aan de hand van onze blessures en schorsingen.

 • Ben je je met een verandering van coach ook bewust van de moeilijke situatie?

Ja. Je hoeft in ieder geval niet gek te zijn om te kijken dat er iets aan de hand is. Je moet je ervan bewust zijn dat we niet in een ideale positie zitten, maar dat we ook niet dood zijn. Het idee om de staf te veranderen en een frisse wind te laten waaien is positief. Als we een beetje geluk hebben en resultaten boeken, kan het snel keren.

 • Genk, een te duchten tegenstander?

Genk blijft Genk, ze spelen thuis en wij zonder onze supporters. We weten dus dat ons een zware taak wacht komende zaterdag. We moeten geloven in onze capaciteiten, een wedstrijd is nooit op voorhand beslist, dus we bereiden ons zo goed mogelijk voor met een nieuw plan en ambitie.

 • Zijn de veranderingen die de coach wil doorvoeren al duidelijk?

Ja, maar ik ga niet verklappen wat ze precies zijn. Hij wil dat we meer solide worden, dat is duidelijk. Hij heeft onze statistieken over tegendoelpunten gezien. Hij wil dat we minder goals tegen krijgen, compacter en steviger spelen. Hij wil met nieuwe ideeën komen om dat te bereiken.

 • Genk maakt ook een moeilijke periode door. Is dat niet slecht voor jullie?

We hebben het nog niet echt over hen gehad, omdat we al genoeg te doen hebben met onszelf. Vanaf morgen beginnen we met hen te analyseren. De coach heeft een plan voorbereid voor Genk, maar eerst wil hij het team een beetje vormen naar wat hij wil doen en daar gaan we morgen dieper op in.

Gepost op 16-02-2024 om 11:54
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief