Jeff Reine-Adélaïde, van Lyon naar het Machtens

De Franse speler die is opgeleid bij Arsenal heeft zich woensdag in Molenbeek gevestigd. Hij komt naar RWDM als een definitieve transfer voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen.

Opgeleid bij RC Lens en vervolgens bij Arsenal, heeft de Franse aanvallende middenvelder 8 wedstrijden gespeeld voor de Gunners en heeft hij de kans gehad om de FA Cup en twee Community Shields te winnen.

Na een overstap naar Angers werd JRA de duurste aankoop in de geschiedenis van Olympique Lyonnais, waar hij voor 25 miljoen euro naartoe verhuisde. Helaas werd hij daar gehinderd door een ernstige knieblessure. In een poging om zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Nice herhaalde hetzelfde verhaal zich, dit keer met een blessure aan de andere knie.

“Mijn fysieke problemen zijn achter de rug, ik speel al anderhalf jaar weer, ook al heb ik niet veel wedstrijden gespeeld. Dat is wat ik hier in Molenbeek kom zoeken.”

Uiteindelijk werd hij in januari 2023 uitgeleend aan ESTAC Troyes, waar hij zes wedstrijden speelde en een assist gaf. In totaal heeft de 25-jarige rechtsvoetige speler 105 wedstrijden gespeeld in de Ligue 1 (7 doelpunten, 12 assists) en 17 Europese wedstrijden (waarvan 8 in de Champions League).

Dit is dus een opmerkelijke aanwinst voor de club vandaag. Het dossier was al enige tijd in overweging bij Eagle Football en Gauthier Ganaye, maar de wens van de speler om zich bij het Edmond Machtens-stadion aan te sluiten, heeft uiteindelijk het verschil gemaakt.

“Ik kijk er naar uit om voor deze supporters te spelen. Ik herenig met Claudio Caçapa, met wie ik echt wilde samenwerken. Ik kan vooruit in Molenbeek.”

Gauthier Ganaye: “Ik denk niet dat we Jeff hoeven voor te stellen. Het is een speciale speler met buitengewoon talent. Deel uitmaken van de Eagle-familie biedt bepaalde kansen die op het eerste gezicht onmogelijk lijken. Ik kijk er naar uit dat onze supporters Jeff het veld van het Machtens-stadion zien betreden!”

Welkom thuis, Jeff!

Gepost op 06-09-2023 om 22:58
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief