Jacques Colson en Nicolas Baquet worden de nieuwe leiders van de Academie

RWDM heeft het genoegen aan te kondigen dat Jacques Colson en Nicolas Baquet zijn aangeworven voor de functies van Technisch Verantwoordelijke voor de Jeugdopleiding (RTFJ) en Algemeen Coördinator van de RWDM Academie.

RWDM wilde deze posities toevertrouwen aan gekwalificeerde personen op lange termijn, daarom was het selectieproces lang, maar de club is nu blij om met Jacques en Nicolas te kunnen samenwerken.

Nicolas Baquet was sinds de heropleving in 2017 assistent-trainer bij RAAL La Louvière. Tegelijkertijd bekleedde hij de functie van Technisch Verantwoordelijke voor de Jeugdopleiding, met als doel een van de beste academies van het land te worden. Hier zijn de eerste woorden van Nicolas Baquet als Algemeen Coördinator van de Academie:

“Al decennia lang heeft RWDM een sterk imago opgebouwd. Onze academie heeft altijd de reputatie gehad om veel talenten op te leiden binnen het Belgische elitevoetbal. De muren van de kleedkamers van tribune 1 van het Machtensstadion ademen nog steeds de geest en waarden van de hoofdstad uit. Met een beetje geduld, veel werk en vooral de hulp van alle betrokkenen binnen de club, kunnen we de Molenbeekse jeugdopleiding weer in het middelpunt van de voetbal- en mediabelangstelling plaatsen. Met Jacques Colson aan mijn zijde zijn we vol optimisme. We kijken met discipline en enthousiasme naar de toekomst. Drie kernwoorden kenmerken ons project: Opleiding – Traditie – Integratie.”

Jacques Colson was eerder technisch directeur bij FC Brussels. In de jaren 2010 had hij de functie van technisch directeur bij Crossing Schaerbeek voordat hij verantwoordelijk was voor scouting bij een van de meest gerenommeerde academies in Europa, bij Anderlecht. Hier zijn zijn eerste verklaringen als Technisch Verantwoordelijke voor de Jeugdopleiding:

“Na 7 seizoenen bij RSC Anderlecht te hebben gewerkt als Hoofd Jeugdscouting, wilde ik een nieuwe sportieve uitdaging aangaan. Ondanks andere aanbiedingen heb ik ervoor gekozen terug te keren naar een club die ik goed ken, waar ik 12 jaar lang Directeur van de Jeugdacademie ben geweest, en het aanbod van RWDM te aanvaarden. Deze keuze was zowel emotioneel als sportief, omdat ik geloof dat de potentie van deze club op het gebied van opleiding enorm is, gezien de verbeteringen aan de infrastructuur en de plaats die RWDM inneemt in het hart van de Brusselaars en meer specifiek de Molenbekenaren die van voetbal houden. Met de waardevolle hulp van Nicolas Baquet en de competente en gemotiveerde medewerkers die momenteel actief zijn, hebben we de ambitie om onze academie binnen 2 of 3 seizoenen terug te brengen naar de top 8 van België wat betreft opleidingskwaliteit, en op lange termijn nog ambitieuzer te zijn. Het project zal er ook op gericht zijn om onze spelers voor te bereiden op de professionele sectie van de club, om te dromen en te streven om op een dag in ons eerste team te spelen, en in het beste geval om deel uit te maken van een van de andere teams in de groep Eagle. Een ander doel is om Brusselse spelers die naar andere Eliteclubs zijn vertrokken terug te brengen naar RWDM, waar ouders zich bewust zullen zijn van de kwaliteit van de opleiding, de sportieve perspectieven en een sfeer van communicatie, gezelligheid en wederzijds respect die bevorderlijk is voor het welzijn van iedereen. Het werk en de uitdagingen zullen enorm zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat de mensen binnen de club snel de motivatie, de wil en de waarden zullen terugvinden die RWDM al decennialang kracht bijzetten.”

Gepost op 03-05-2024 om 15:45
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief