Pierre Dwomoh: kort gesprek

Onze volgende opdracht in de Jupiler Pro League is een verplaatsing naar de Cegeka Arena van KRC Genk. Een plaats die Pierre Dwomoh bekend in de oren klinkt. Pierre maakte namelijk op amper 16-jarige leeftijd zijn debuut in het professionele voetbal bij KRC Genk onder John Van Den Brom. Wij zochten hem op voor een kort gesprek.

  • Hoe zou je Pierre Dwomoh omschrijven in één woord?

Als ik mijzelf in één woord moet omschrijven, kies ik voor ambitieus. Nog andere woorden die bij mij passen, zijn grapjas en zelfkritisch. Ik erken mijn fouten, ik ben er niet vies van om te zeggen wat ik fout heb gedaan. Het werkt ook in de andere richting, als ik iets goed doe zeg ik het ook wel.

  • Waar groeide je op?

Ik ben op verschillende plaatsen opgegroeid. Ik ben geboren in Mechelen, dan ben ik op jonge leeftijd verhuisd naar Jette. Na Jette volgden passages in Genk en Wijnegem, waarna ik ik in Portugal en Oostende heb gewoond. Nu woon ik terug in Brussel. Ik heb dus niet echt een vaste opgroeiplaats gekend.

  • Wat is je favoriete plek in Brussel?

Bij mij thuis in de zetel. Als ik na de training of match naar huis ga, kom ik met moeite nog uit mijn zetel. Er moet al echt iets leuks of groots te doen zijn eer ik buiten kom.

  • De volgende tegenstander is Racing Genk, waar jij op 16-jarige leeftijd je professioneel debuut maakte. Wat weet je nog van dat moment?

Het was in de coronaperiode dus er waren geen supporters, maar dat moment voelde voor mij als opluchting. Ik voel dat gevoel nog steeds, niet elke dag uiteraard, maar zeker nu we op verplaatsing tegen Genk spelen komt dat gevoel terug. Het was sinds jongs af aan een droom van mij om op 16-jarige leeftijd mijn professioneel debuut te maken. Ik wou tot de tien jongste debutanten ooit behoren en dat is mij gelukt. Dat was voor mij een hele opluchting.

  • Als je één speler van de Jupiler Pro League naar RWDM kan halen, wie kies je?

Goeie vraag! Persoonlijk zou ik voor Hans Vanaken kiezen. Hij is iemand die met veel grinta speelt, elke week wil winnen en in positieve zin de ‘pestkop’ uithangt. Dat zijn dingen die de Molenbeekse supporters graag zien.

  • We hebben een nieuwe coach, wat is je eerste indruk?

Het doet me denken aan mijn tijd in Portugal, waar voetbal heel tactisch is, en nu zijn er voor elke positie specifieke taken die moeten worden uitgevoerd, net als in Portugal. Als je deze taken niet goed uitvoert, eindig je de volgende week op de bank bij de coach. De rollen zijn meer specifieker voor iedereen, terwijl de instructies voor zijn komst meer algemeen waren.

  • Waar droom je van als voetballer zijnde?

Ik heb grote dromen, maar om die uit te spreken moet ik eerst nog wat stappen zetten. Mijn droom en doel in de nabije toekomst is RWDM in eerste klasse houden. Daar ben ik dagelijks mee bezig. Eerst dit en mijn volgende dromen zien we later wel.

  • Wat doe je graag buiten het voetbal om te ontspannen?

Ik ben een persoon die graag relaxed thuis in de zetel zit. Buiten het voetbal ben ik een lui persoon. Ik kijk graag films en series. Ik heb zonet de serie ‘Inside Arsenal’ gekeken en nu ben ik bezig met die van FC Barcelona.

  • Hoe ziet een wedstrijddag eruit voor jou?

Ik sta rond 8u op, neem een douche, zit in mijn zetel met een watertje wat op mijn telefoon te scrollen, kijk naar voetbalvideo’s van onder meer Pogba, Odegaard en Neymar, maar ik heb ook al wedstrijdbeelden van Arthur Vermeeren bekeken. Afgelopen week heb ik bijvoorbeeld nog video’s bekeken van Sander Berge. Als het tijd is, vertrek ik naar de club om me op de wedstrijd voor te bereiden.

  • Wat mogen we Pierre Dwomoh toewensen?

Dat RWDM in eerste klasse blijft! Dat is mijn obsessie.

Gepost op 16-02-2024 om 13:58
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief