Een gesprek met David Sousa

RWDM reist af naar het Jan BreydelStadion om het op de laatste dag van de klassieke competitiefase op te nemen tegen Cercle Brugge. In de aanloop naar de wedstrijd van deze week nam David Sousa, die 2 jaar voor Cercle speelde, de tijd om een aantal vragen te beantwoorden.

  • Hallo David, hoe voel je je ?

“Goed, bedankt!”

  • Voor je overstapte naar RWDM had je sinds 3 april 2022 niet gespeeld. Was het moeilijk om het ritme weer op te pakken?

“Ja, dat klopt. Het is moeilijk. Als je terugkomt, heb je niet volledig vertrouwen. Je moet hard werken om het ritme terug te vinden.”

  • Heeft het feit dat er verschillende Brazilianen en Zuid-Amerikanen zijn je geholpen bij je beslissing om bij Molenbeek te komen?

“Ja, natuurlijk. Het was niet de belangrijkste reden, maar het heeft me geholpen bij mijn keuze. Ik spreek verschillende talen dus ik kan met iedereen communiceren maar het hebben van Braziliaanse teamgenoten is altijd goed.”

  • Je hebt twee seizoenen bij Cercle Brugge gespeeld. Hoe heeft je blessure je sterker gemaakt?

“Je moet mentaal sterk zijn om terug te komen van een blessure en dat heeft me geholpen. Elke dag was het een strijd tegen mezelf om sterker terug te komen. Na de operatie, toen ik terug op het veld kwam, was ik niet goed dus moest ik mentaal sterk zijn en de blessure heeft me veel geholpen. In zulke momenten is het altijd goed omdat je leert.”

  • Wat is je droom als voetballer?

“Spelen in de beste competitie, bijvoorbeeld de Premier League.”

  • Je bent Braziliaans en we weten hoe speciaal Brazilië is voor voetbal. Is de Seleção in je gedachten voor de toekomst?

“Natuurlijk! Het is mijn droom om voor de Seleção te spelen.”

  • Wie is je rolmodel als voetballer?

“Thiago Silva, zonder twijfel. Omdat hij Braziliaans is en een voorbeeld is van mentaliteit. Hij is bijna veertig en speelt nog steeds op het hoogste niveau.”

  • Welke club steunde je als kind?

“Botafogo, dat is mijn favoriete club. De supporters zijn gek.”

  • Heb je een hobby buiten het voetbal?

“Ja, ik hou ervan om videogames te spelen, ik hou van lezen. Ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met mijn familie. Nu is het moeilijk omdat ze in Brazilië zijn.”

  • Wat kunnen we David Sousa voor de toekomst wensen?

“Zoals ik al zei, spelen in een grote competitie en spelen voor het nationale team.”

Gepost op 15-03-2024 om 11:22
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief