Definitieve uitspraak | sancties

Naar aanleiding van de incidenten die zich tijdens onze laatste wedstrijd tegen RFC Seraing voordeden op 30 april, mocht onze club zich aan sancties verwachten.

Op 1 juni heeft het disciplinair comité een uitspraak gedaan en onze club een effectieve boete van 5.000 € opgelegd, alsmede een veroordeling om twee officiële thuiswedstrijden achter gesloten deuren te spelen, opgeschort voor 1 jaar.  De Belgische voetbalbond ging hier niet mee akkoord en ging in beroep tegen deze beslissing.

Op 26 juli kwam ons dossier voor de disciplinaire commissie die het beroep ontvankelijk maar ongegrond verklaarde. Dit betekent dat de club de initiële sanctie behoudt : een geldboete van 5000€ en 2 officiële wedstrijden (competitie) achter gesloten te spelen, opgeschort tot en met 27 juli 2023.

We willen nogmaals onderstrepen dat onze supporters zeer belangrijk zijn voor onze club. Toch willen we jullie eraan herinneren dat de club deze incidenten betreurd en veel strenger zal optreden in de toekomst om te vermijden wat hier enkele maanden geleden is gebeurd. We geven elkaar afspraak voor de eerste thuiswedstrijd tegen Dender EH op zaterdag 20 augustus 2022, en rekenen op jullie om jullie op een positieve manier te supporteren en ons naar de eerste 3 punten in eigen huis te leiden !

 

Gepost op 28-07-2022 om 7:36
door RWDM

Partners

Golden Palace Woutim PaintworksFacebankDesjoyaux PiscinesLiften Tadal

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief