De eerste indrukken van Philippe Sampaio in Molenbeek

Hoe waren je eerste dagen als RWDM-speler?

Ze verliepen goed. Ik ben blij om hier te zijn. Ik hoop een impact te hebben op het team en dat we kunnen opschuiven in het klassement. Met die instelling ben ik alleszins gekomen! Het was wel een beetje moeilijk omdat ik net een maand op vakantie was in Brazilië omdat het seizoen daar afgerond was met Botafogo. Als de sportief directeur mij contacteerde, was ik tijd aan het doorbrengen met mijn familie. Ik was dus niet helemaal in vorm. Als ik hier aankwam, ben ik direct hard beginnen trainen. Ik mis nog wat ritme, zo’n dingen hebben nu eenmaal wat tijd nodig. Maar ik voel me goed. Het was wat moeilijk met de supporters, maar we weten allemaal wat er gebeurd is. Ik hoop alleszins dat we samen het seizoen goed kunnen beëindigen.

Hoe zou je de spelersgroep omschrijven?

Het zijn leuke jongens. Ik ben hier natuurlijk nog maar 10 dagen, maar ik begin ze beter te leren kennen. De groep is heel goed aan het seizoen begonnen, daarna ging het wat minder. Er is een mix van jonge spelers en spelers die graag de bal hebben. Maar daarnaast heb je ook ervaring nodig die deze jonge spelers kan bijstaan en helpen. Er zijn enkele nieuwe spelers bij de ploeg gekomen en we moeten nog wat wennen aan elkaar, maar dat is logisch.

Hoe is het om met zoveel Brazilianen in een Belgisch team te spelen?

De meeste Brazilianen in de ploeg zijn jong. Ik heb al wat meer ervaring, ik heb bijvoorbeeld ook al in Frankrijk gespeeld. Ik wil hen graag helpen ontwikkelen, dat ze meer spreken op het veld en de juiste mentaliteit tonen. Ik ben in een, voor mij, vreemd land en dan is het makkelijker als je al een connectie hebt met landgenoten. Ik ken natuurlijk al enkele spelers die ook van Botafogo komen, het zijn allemaal goede gasten. Ze hebben mij geholpen om hier een huis te vinden, te integreren en ze hebben mij ook al een paar goede restaurants aanbevolen. Er hangt een leuke sfeer.

Waar ben je opgegroeid? Kan je ons iets meer vertellen over deze plaats?

Ikzelf kom van Sao Paolo, maar ik leefde enige tijd in Rio de Janeiro tijdens mijn periode bij Botafogo. Ik kan het nog niet vergelijken met Brussel, want ik ben nog niet echt de stad ingetrokken. Dat is voor later, ik ben niet naar hier gekomen om op vakantie te gaan. Al heb ik acht jaar geleden de stad wel al eens bezocht, ik herinner mij dat het een aangename stad is.

Wat is je lievelingsgerecht?

Feijoada! Dat is een typisch Braziliaans gerecht met bonen en verschillende soorten vlees.

Wie was de beste speler waartegen je ooit hebt gespeeld? Hoe verliep het?

Ik heb al tegen veel goede spelers gespeeld, zowel in Brazilië als in Europa. Maar de twee moeilijkste spitsen om tegen te verdedigen waren Jackson Martinez en Edin Dzeko. Het was telkens een strijd om tegen hen te spelen, met veel duels. Dit soort spelers mag je geen millimeter ruimte geven of ze scoren een goal. Je moet dus altijd gefocust zijn. Ik heb ook al getraind met Neymar, toen hij nog bij Santos speelde. Je merkte echt dat hij nog van een ander niveau is.

Is er een ritueel dat je voor elke wedstrijd uitvoert?

Ik bekijk telkens videobeelden van mijn wedstrijden. Ik heb ook al veel videos van Pepe en Sergio Ramos bekeken. Dat zijn spelers die ik graag bezig zie, omdat ze ook hard in het duel spelen en altijd klaar zijn voor de strijd. Ik bid ook vaak tot god.

Wat doe je graag buiten het voetbal om te ontspannen?

Ik spendeer graag tijd met mijn familie. Ik heb thuis twee kinderen, eentje van vijf jaar en eentje van vijf maanden. Voor mijn kinderen zal het ook wennen worden. In Brazilië is het veertig graden en hier is het heel koud, maar ze passen zich wel aan. Daarnaast ga ik ook graag naar de kerk, ik ga graag op restaurant en voor de rest ben ik een rustig persoon.

Hoe kunnen we Philippe Sampaio omschrijven?

Ik ben iemand die graag in het duel gaat, kopbalsterk is en niet snel het hoofd laat hangen. Ik wil het team helpen en ik hoop dat ik snel naar mijn beste vorm kan groeien. De supporters zullen me wel snel leren kennen als iemand die altijd alles geeft en elk duel aangaat. Ik ga alleszins alles geven voor Molenbeek!

Gepost op 26-01-2024 om 12:09
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief