Samenvatting KRC Genk – RWDM

Voor de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League trok RWDM, met de nieuwe coach Bruno Irles, naar de Cegeka Arena van KRC Genk, de op dat moment zevende in de stand.

Molenbeek begon met een blitsstart in Limburg en kwam na slechts twee minuten al op voorsprong via Carlos Alberto. De Braziliaan voerde een knappe één-twee uit met Biron en kon Vandevoordt verschalken. Ook na het openingsdoelpunt bleef RWDM de match controleren en had het de meeste kansen. Zowel Mboup als Reine-Adélaïde baanden zich een weg in de Genkse 16-meter, maar hun voorzet werd tweemaal in hoekschop verwerkt. De Molenbeekse dreiging vertaalde zich ook in het aantal hoekschoppen. In de eerste helft verzamelden we er maar liefst zeven. Na 21 minuten kan Genk op gelijke hoogte komen, na een hoekschop die er geen was. Arokodare kon de bal vrij inkoppen. RWDM lijkt wat van slag na het tegendoelpunt en Genk komt er beter in de wedstrijd door. Een kwartier na de gelijkmaker, komt Genk via Oyen op voorsprong. RWDM komt voor de rust nog eens opzetten via Reine-Adélaïde die een voorzet van Mboup laat lopen voor Carlos Alberto. Vandevoordt redt zijn schot, waarna we met een 2-1 achterstand gaan rusten.

In de tweede helft kon RWDM hun uitstekende start van de wedstrijd niet doortrekken. Met Genk dat de wedstrijd onder controle had, dwongen de Limburgers RWDM grotendeels te verdedigen. Daardoor bleven er niet veel kansen over voor Molenbeek en was het vooral Théo Defourny die enkele reddingen moest verrichten om zijn ploeggenoten in de wedstrijd te houden. Na verschillende waarschuwingen scoorde Zeqiri in blessuretijd het laatste doelpunt: 3-1.

Er staan ons nog vier finales te wachten. Te beginnen volgende week, thuis tegen Oud-Heverlee Leuven om 16.00 uur.

Opstellingen:

KRC Genk: Vandevoordt, El Ouahdi, Cuesta, McKenzie, Sobol (46′ Kayembe), Hrosovsky, Heynen, Baah (78′ Nkuba), El Khannouss, Oyen (94′ Adedeji-Sternberg), Arokodare (64′ Zeqiri)

RWDM: Defourny, Adaramola, Sousa, Sarr, Camara, Dwomoh (80′ Abner), Abe (67′ Mercier), Carlos Alberto (67′ Soelle Soelle), Mboup, Reine-Adélaïde (80′ De Sart), Biron (60′ Ebiowei)