Samenvatting KAA Gent – RWDM

Verlies in Gent.

Het openingskwartier ging moeizaam, maar Gent nam de wedstrijd meteen in handen en had de beste kansen. Defourny kon een paar keer knap redden, maar Gent bleef drukken en wist hun kansen dan toch te verzilveren. Cuypers opent de score in de 33ste minuut. Meteen daarna was er een goede kans voor de infiltrerende Abe, maar zijn schot vloog over het doel. In de toegevoegde tijd van de eerste helft duwt Hong de 2-0 binnen. Na 10’ moest Segovia het veld verlaten met een blessure aan de dij. De voor hem ingevallen Le Joncour moest in de 31ste minuut eveneens geblesseerd vervangen worden. Doudaev nam zijn plaats. We gaan rusten met een 2-0 achterstand. Vlak na de rust kreeg Abner een grote kans, maar hij besloot naast. Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Gent en konden we daar weinig tegenover zetten. Tissoudali maakt er in de 88ste minuut 3-0 van. De Sart legt vanop de stip de 4-0 eindstand vast. Gent was een klasse te sterk.

Bedankt aan alle meegereisde fans! We hopen jullie allemaal volgende zaterdag terug te zien in de Tempel!

Opstellingen:

KAA Gent: Roef, Kandouss, Watanabe, Torunarigha, Samoise, Kums (Gerkens, 77’), Fofana, De Sart, Hong (Gandelman, 77’), Cuypers, Orban (Tissoudali, 77’)

RWDM: Defourny, Segovia (Le Joncour 10’, Doudaev 31’), Sissako, Koné, Camara, Abe (Sanchez Da Silva, 82’), Dwomoh (Gécé 82’), Abner, Mercier (Dailly 82’), Gueye, Reine-Adélaïde