Samenvatting Cercle Brugge – RWDM

In het kader van de laatste speeldag van de reguliere competitie, reisde RWDM af naar het Jan Breydel Stadion om Cercle Brugge te confronteren. Het begin van de wedstrijd was niet gunstig voor de Molenbekenaars. Slechts 4 minuten waren er nodig voordat Kevin Denkey de score opende. Cercle Brugge begon met het dicteren van het spel en liet RWDM niet uitbreken. Rond de 20e minuut begonnen de Molenbekenaars meer onbevreesd te spelen, vooral via Reine-Adélaïde. Helaas resulteerde deze goede periode van RWDM niet in een gelijkmaker. Integendeel, Cercle Brugge verdubbelde de voorsprong uit een hoekschop in de 22e minuut via Utkus. De gemoederen liepen wat op toen Pierre Dwomoh een overtreding onderging. In de 41e minuut kreeg Pathé Mboup de eerste gele kaart van de wedstrijd. RWDM creëerde geen kansen in de eerste helft van de laatste dag van de reguliere competitie.

De tweede helft begon op de slechtst mogelijke manier toen Cercle Brugge de score verhoogde tot 3-0. Alan Minda bevond zich alleen in het kleine strafschopgebied van Théo Defourny. Het duurde tot de 50e minuut voordat RWDM de eerste kans kreeg in deze ontmoeting. Kort na het uur voorkwam Théo Defourny dat Cercle de score verder uitbreidde met een wereldredding. Pierre Dwomoh kreeg een kans die maar een paar centimeter naast de linkerbovenhoek van Brugge belandde. Cercle Brugge was gevaarlijk in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, zo gevaarlijk dat ze het vierde doelpunt van de wedstrijd scoorden via Somers. RWDM bracht geen echt gevaar meer in het vijandelijke strafschopgebied en werd zelfs teruggebracht tot tien man na een tweede gele kaart voor Makhtar Gueye. RWDM eindigt als 16e in de reguliere competitie.

Opstellingen :

Cercle Brugge : Warleson, Utkus (84’ Ravych), Daland, Popovic (67’ Siquet), Lemaréchal (30’ Felipe Augusto), Denkey, Minda, Nazinho (46’ Miangue), Da Silva Lopes (67’ Francis), Van Der Bruggen, Somers

RWDM : Defourny, Sambu, Sousa, Makosso, Camara (75’ Adaramola), Abe (61’ Abe), Dwomoh, Reine-Adélaïde, Ebiowei, Mboup (46’ Gueye), Alberto