RWDM – KAS EUPEN: mededeling

In het kader van de 21ste speeldag van de Jupiler Pro League ontving RWDM op zondag 21/01 om 19u15 KAS Eupen. De tweede helft van deze wedstrijd werd verstoord door Molenbeekse fans die herhaaldelijk pyrotechnisch materiaal op het veld gooiden, waarna de wedstrijd een tiental minuten werd gestaakt. Ondanks een poging om de wedstrijd te hervatten, zag scheidsrechter Verboomen zich genoodzaakt om de wedstrijd definitief te staken toen er nog meer rookbommen op het veld werden gegooid.

De clubleiding begreep de frustratie over de recente sportieve resultaten en organiseerde daarom vóór de wedstrijd een bijeenkomst met de afgevaardigden van de verschillende supportersclubs. John Textor, voorzitter en meerderheidsaandeelhouder van RWDM, was ook aanwezig op deze bijeenkomst. Ondanks twee uur constructief en open discussiëren, besloot een minderheid van de fans om hun ongenoegen te uiten en de wedstrijd te verstoren.

De club veroordeelt deze acties ten zeerste en zal alle nodige maatregelen nemen, in samenwerking met de autoriteiten, om ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken worden bestraft. Geweld, verbaal noch fysiek, hoort niet thuis in een voetbalstadion, of ergens anders.

Als gevolg van de schermutselingen van gisteravond krijgt RWDM volgens het reglement van de Pro League, die gelden wanneer een wedstrijd wordt gestaakt om niet-sportieve redenen, een boete van €50.000 opgelegd. De club riskeert daarbovenop nog andere sancties, die worden bepaald in het verslag dat 48 uur na het einde van de wedstrijd wordt opgesteld.

Tot slot moet de wedstrijd, in overeenstemming met de regels van de Pro League die afgelopen juni zijn aangepast, tot het einde worden uitgespeeld. Daarom is besloten dat de wedstrijd achter gesloten deuren zal worden hervat op woensdag 24/01/2024 om 15u in het Edmond Machtens stadion. De kosten die KAS Eupen maakt in verband met de hervatting van de wedstrijd worden volledig gedragen door RWDM

Gepost op 22-01-2024 om 15:33
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief