Persconferentie: RCSC-RWDM

Jeff Reine-Adélaïde

Hoe is de stage verlopen?

De stage is heel goed verlopen. We hebben sterke banden opgebouwd met de coach en hebben een intense week gehad. Dit heeft ons vertrouwen doen herstellen, en de pauze heeft ons goed gedaan.

Hoe kijk je naar de playdowns?

We beschouwen onszelf als de underdog, bewust van onze rol, en we zijn van plan de teams waar we tegen spelen te verstoren.

Wat kunnen we op het veld verwachten?

Ik praat er liever niet over op dit moment. Het is tijd voor actie. We hebben nog zes wedstrijden om ons te handhaven, en we mogen geen spijt hebben.

Wat zijn de verwachtingen van de coach?

De coach was heel duidelijk over zijn verwachtingen: hij wil dat we plezier hebben, solidair zijn en compact spelen. We moeten aanvallend sterk zijn, zonder druk te voelen ondanks onze positie in het klassement. Zijn boodschap is positief en alle spelers staan erachter.

Was er een mentale verandering voor en na de stage?

We moeten mentaal klaar en sterk zijn vanaf het begin. We zullen met hart en ziel spelen, en ik verzeker je dat we zullen vechten. We hebben hier vaak over gesproken in het verleden zonder het altijd waar te maken, maar dat gaat nu veranderen.

Heeft het werken met een mental coach geholpen?

Absoluut, het heeft ons enorm geholpen. Het zal ons helpen om moeilijke periodes te overwinnen en ons hoofd omhoog te houden.

Wat is de aanpak van de coach?

Zijn aanpak is eenvoudig: plezier en intensiteit staan centraal in ons spel. We hebben weer gelachen tijdens de training, ook al was het fysiek zwaar. Nu is het tijd om dat alles op het veld te laten zien.

Wat is jouw evaluatie van de stage?

De stage was zeer positief. Ik ben tevreden over wat er is bereikt en over de ontwikkeling sinds het begin.

Heeft de groep goed gereageerd?

Ja, de groep heeft heel positief gereageerd. Iedereen is vastbesloten om zijn waarde te bewijzen, en we zien een groeiende evolutie binnen het team.

Welke boodschap heb je geprobeerd over te brengen?

We hebben benadrukt hoe belangrijk het is om voor elkaar te vechten. Het is een essentiële boodschap, maar het moet nog worden omgezet in goede prestaties op het veld tijdens de komende wedstrijden.

Zal het basisteam veranderen? Zijn er spelers die je hebben verrast of teleurgesteld?

Ik wil het basiselftal niet onthullen voor de wedstrijd, maar ik ben door niemand teleurgesteld. Mijn mening over sommige spelers is veranderd, maar altijd in positieve zin.

Hebben jullie veel geoefend op stilstaande fases?

Ja, zoals gebruikelijk hebben we veel aandacht besteed aan het trainen op stilstaande fases. We hebben gewerkt aan alle aspecten van het spel die we belangrijk vinden voor de komende wedstrijden.

Hebben jullie het meest getalenteerde team in de play-downs?

Ik praat liever niet op die manier. We moeten eerst de waarden van veerkracht en hard werken terugvinden, en dan pas kan talent het verschil maken.

Gepost op 05-04-2024 om 15:23
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief