Een nieuwe spits op Machtens !

De Poolse Piotr Parzyszek (30 jaar, 1.91m) komt op een vrije transfer voor een periode van een jaar (met een jaar als optie) van FC Emmen (Keuken Kampioen Divisie) naar RWDM.

In Toruń geboren, verliet de centrumspits zijn geboorteland op 6-jarige leeftijd en vervolgde zijn opleiding in Nederland. Hij kwam reeds bij verschillende teams aan de slag, waaronder Vitesse en De Graafschap, waar hij in het seizoen 2012/2013 zijn profdebuut maakte. Na periodes in Engeland (Charlton), België (Sint-Truiden) en Denemarken (Randers FC) keerde Piotr terug naar Nederland, eerst bij zijn voormalige ploeg De Graafschap, daarna bij PEC Zwolle, waar hij in het seizoen 2017/2018 speelde.

Daarna speelde hij in de Poolse (bij Piast Gliwice en daarna Pogoń Szczecin), Italiaanse (Frosinone) en Spaanse (CD Leganes) competitie voordat hij naar FC Emmen kwam. Tijdens het vorige seizoen speelde hij 40 wedstrijden, scoorde 10 doelpunten en gaf 4 assists.

Zijn meest opmerkelijke succes was het winnen van de titel in de Poolse competitie in 2019 met Piast Gliwice, wat hem een plaats opleverde in de voorrondes van zowel de Champions League als de Europa League. Tot nu toe heeft Piotr Parzyszek 388 wedstrijden gespeeld in zijn carrière (inclusief jeugdteams), waarin hij 126 doelpunten maakte en 31 assists gaf.

Piotr kent ook onze T1 Yannick Ferrera van zijn tijd bij Sint-Truiden in 2014/2015.

Witamy w klubie, Piotr !

Gepost op 03-07-2024 om 11:24
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief