Ebiowei is de nieuwe vleugelspeler van RWDM

Malcolm Ebiowei (20) is onze nieuwe aanwinst van deze wintertransferperiode. De Engelse rechtervleugelspeler wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Racing White Daring Molenbeek zonder een aankoopoptie.

Malcolm begon zijn jeugdcarrière bij Arsenal (met een korte periode bij Glasgow Rangers) en kwam in juli 2021 bij Derby County terecht, waar hij op 18-jarige leeftijd al een plek in het eerste elftal bemachtigde. In februari 2022 maakte Malcolm Ebiowei zijn debuut in de Championship. In totaal speelde hij 16 keer in de Championship (1 doelpunt/2 assists) voor The Rams en scoorde hij zijn allereerste professionele doelpunt in april 2022. Zijn debuut als senior was het vervolg op zijn goede prestaties in het U18-team, waar hij 10 doelpunten maakte in 9 wedstrijden, waaronder verschillende hattricks.

In het begin van het seizoen 22/23 maakte Malcolm de overstap naar de Londense club Crystal Palace. Hij verscheen drie keer als invaller in de Premier League en werd geselecteerd voor het nationale U20-team van Engeland. Ebiowei sloot het seizoen af met een uitleenbeurt aan Hull City, waar hij in totaal 12 keer in actie kwam.

Welkom to de Machtens, Malcolm!

Gepost op 01-02-2024 om 18:00
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief