Welkom in de hoofdstad, Mickaël Biron

Mickaël Biron zal voortaan in de Molenbeekse voorlinie te bewonderen zijn. De 24-jarige centrumspits, afkomstig uit Martinique, tekent voor de komende 3 seizoenen (+ 1 jaar optie) wat hem met onze club verbindt tot medio 2025. Hij komt over van KV Oostende.

Mickaël krijg zijn jeugdopleiding bij enkele Franse clubs uit de amateurreeksen tot hij in 2020 bij AS Nancy terechtkomt. Dat de spits uit Martinique een neusje voor goals heeft, is geen geheim. In zijn eerste seizoen bij Nancy kan hij meteen de verwachtingen waarmaken : 12 doelpunten en 2 assists in 31 wedstrijden. Dit levert hem een transfer op naar KV Oostende, die hem meteen terug uitgeleend aan AS Nancy voor 1 seizoen. Na een minder succesvol seizoen voor AS Nancy, dat deze zomer naar Nationale 1 degradeerde , kan Mikaêl Biron alsnog zijn stempel drukken met 8 doelpunten en 3 assists. 

Bij RWDM komt Mickaël met Thomas Ephestion een landgenoot tegen, beide actief voor de nationale ploeg. Ook op internationaal vlak loopt het scoren vrij vlot. In 12 interlands staat zijn teller op 6 doelpunten.

Welkom in de hoofdstad, Mickaël !

Gepost op 16-07-2022 om 6:13
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief