We hadden pech

Deze zondagnamiddag ontmoetten onze spelers Seraing voor de 24e speeldag van het seizoen. Tegen de Steelers, tweede in de reeks, die vastbesloten waren om hun positie in het klassement te behouden, hielden we een uur stand voor we uiteindelijk in de steek werden gelaten. Dit  was de vijfde wedstrijd zonder overwinning voor ons team. 

Na de spannende wedstrijd van afgelopen donderdag, maakte onze ploeg zich op voor de confrontatie tegen Seraing, op hun thuisveld. Ook al zijn we al verzekerd van het behoud in 1B, geen sprake van om te verzwakken in deze wedstrijd en de punten dom te laten liggen. 

Bovendien, voor de wedstrijd, was Vincent Euvrard competitief. “Ik wil elke wedstrijd winnen, telkens we spelen,” zei hij tegen de pers en de spelers. 

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren in ons voordeel. Zonder echt van zich te laten spreken, speelden onze spelers niettemin enkele goede fasen van de wedstrijd. Het trio Ribeiro-Nzuzi-Lavie is zeer beschikbaar voorin, maakt goede beslissingen, en draait de bal goed. Tijdens deze kleine fase van overheersing staat ons blok hoog en de spelers van Seraing, zijn tevreden met het wachten op de geringste fout om op de counter te gaan. Ferrera’s spelers zullen geleidelijk aan terug in het spel komen. De zeer actieve Mikautadze creëerde de eerste echte kans in de 21e minuut. Zijn schot met links op de rand van het strafschopgebied werd afgeketst tot corner. De druk was verschoven naar de andere kant en onze spelers stonden te kijken op hun eigen helft. Het defensieve koppel Ryssen-Le Joncourt was geruststellend. Het was echter moeilijk voor het middenveld om zich uit te drukken. Soms probeerde Rommens, Nzuzi te vinden op het middenveld. Maar de weerstand van de spelers van Seraing was groot. Toch waren onze kansen schaars in deze wedstrijd. Nadrani volleyde tien minuten voor de pauze een mislukte poging binnen. Net voor de pauze kreeg de thuisploeg een denkbeeldige vrije trap net buiten het strafschopgebied. Jallow besloot hem te nemen, maar zijn schot was naast het doel. 

In onze vorige wedstrijden tegen Seraing, zagen we altijd een aanvallend spektakel. Verrassend genoeg gingen beide teams met een doelpuntloos gelijkspel terug naar de kleedkamer.

We begonnen de tweede helft met veel moeilijkheden. Vastbesloten om deze wedstrijd te winnen, zette Seraing, veel druk op onze verdediging. De verschuivingen van Mikautadze en Bernier, geholpen door de visie van Lahssaini, counterden ons aanvallende blok. In de 55e minuut verstuurde Mikaudtadze een gevaarlijk schot dat gelukkig Sadin niet verontrustte. Op het uur bracht Vincent Euvrard twee wijzigingen aan om de ploeg nieuw leven in te blazen. Ribeiro kwam op voor Ephestion na een goede wedstrijd, waarbij hij onder andere zijn techniek gebruikte. Lavie, die niet veel kansen kreeg om zich aanvallend te laten zien (maar wel hielp in de verdedigende taken), werd vervangen door Claes.  Het openingsdoelpunt kwam twee minuten na deze verandering. Jallow was zeer snel en had alle tijd van de wereld om zijn schot in het midden van het doel te plaatsen. Sadin was verslagen en de rest van het team ook. Met een achterstand, werden we nu gedwongen het spel te spelen. Maar Nzuzi of Claes voorin vinden was moeilijk. Aan de andere kant was Seraing ontspannen en legde hun wapens niet weg. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd misten Bernier en Jallow de perfecte kans om de wedstrijd om zeep te helpen. We hadden een tijdje later terug kunnen komen om te scoren. Aan de rechterkant, Ephestion deed het goed, en schoot recht in het doel. Claes had pech dat hij de bal met zijn hand afbuigde en het doelpunt werd ongeldig verklaard door de heer Toeback, de centrale scheidsrechter. Seraing had veel geluk en begon weer te spelen. Onder impuls van de onstuitbare Mikautadze, miste Moussa Gueye het doel. Ondanks de inspanningen van beide kanten, bleef de score ongewijzigd.

We hadden minstens een punt kunnen hebben in deze wedstrijd, als het doelpunt van Ephestion niet was afgeketst. Maar onze spelers hebben tot het einde gevochten. Sadin stond onder druk van de supersnelle spitsen van Seraing en ondanks het doelpunt wist hij het hoofd koel te houden. Zijn vele reddingen in deze wedstrijd bewezen dat we op hem konden rekenen.

Reactie na de wedstrijd: Terki, Euvrard

Wat vond je van het spel Mehdi? 

“Het was een vrij strakke wedstrijd in de eerste helft. Ik vind dat de eerste die scoort moet winnen. Dat is wat er gebeurd is. We hebben drie dagen geleden gespeeld, en er was een beetje vermoeidheid aan onze kant. “

Hoe kun je jezelf motiveren als je niets meer te winnen of te verliezen hebt?

“In covid tijden, zijn er sommige spelers die niet spelen. Alleen daarom al moeten we elke wedstrijd gemotiveerd zijn, en dat moet winnen zijn. Deze wedstrijden stellen ons in staat ons langzaam voor te bereiden op volgend seizoen. “

Coach, er werd verwacht dat het een open wedstrijd zou worden tussen de twee teams, maar dat was niet het geval.

“De wedstrijd van zondag was inderdaad erg close. We zagen een beetje een gesloten spel in de eerste helft. In de tweede helft was alles geregeld. We kwamen terecht tegen een goed gemotiveerd Seraing team. “

Nu je je plaats in het klassement hebt veilig gesteld, streef je naar een specifieke positie?

“Nee, helemaal niet. Het belangrijkste is om te blijven werken aan verbetering. Nu tot het einde van het seizoen, zullen we niet loslaten en er alles aan doen om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. We willen het seizoen op een hoge noot eindigen.”

 

Gepost op 22-03-2021 om 14:26
door RWDM

Partners

Woutim PaintworksLadbrokesDesjoyaux PiscinesJD CleaningGMS Group

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief