Vriendschappelijke wedstrijd RSCA-RWDM

Het kampioenschap van D1B loopt stilaan ten einde en onze jongens werkte deze maandag, met het oog op volgend seizoen en de laatste twee competitieduels, een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sporting Anderlecht af. In het trainingscentrum van onze tegenstander gingen we met opgegeven hoofd ten onder (4-1). Tijdens deze wedstrijd werd de nadruk gelegd op onze eigen academy, waarbij meerdere youngsters mochten proeven van het hoogste niveau.

Voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de buren, die een dag eerder te sterk waren voor Club Brugge, koos Vincent Euvrard ervoor om zijn selectie volledig ter herschikken en meerdere spelers de nodige speelminuten te gunnen. Vincent Kompany startte met Amuzu en Sardella en meerdere youngsters uit de B-kern.

De dominantie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Sadin mocht zich meteen tonen in de 7e minuut. De daaropvolgende actie was meteen raak. Na een solo actie van Amuzu, krult deze het leer in de rechterbovenhoek (1-0). De spelers van Vincent Kompany schakelen nog een tandje hoger. Diaby plant het tweede doelpunt tegen de netten na een knappe assist van Amuzu (2-0). Nog voor de rust kwam het derde doelpunt waar Larsen een collectieve actie afrondt (3-0).

Onze spelers lagen onder maar probeerden er af en toe uit te komen. Ephestion was zeer beschikbaar in de aanvalslinie maar de rest van het team had moeite om iets neer te zetten tegen een collectief sterk Anderlecht. De twee ploegen gingen de pauze in met een ruime voorsprong voor de thuisploeg.

Vincent Euvrard bracht vier wijzigingen door in de twee helft en gaf enkele youngsters de nodige speeltijd om zich in de kijker te spelen. Zoghlami, Herpigny, El Oumari en De Ernse kwamen in de ploeg voor Dequevy, Electeur, Abderrahmane en Dante.
Sadin had in deze periode opnieuw veel werk. De eerste redding was nodig op het uur op een gevaarlijk schot van Dauda om vervolgens een schot van Leoni van buiten het strafschopgebied in corner te kaatsen. Het vierde doelpunt kon niet uitblijven en Sardella mocht deze op zijn naam schrijven. (4-0). Walbrecq kan uiteindelijke nog de eer voor ons redden (1-4). De vriendschappelijke wedstrijd eindigt op 1-4.

Basisopstelling van beide elftallen

Anderlecht : Hahn, Bouchouari, De Bast,Lissens, Sardella, Cullen , Kana, Amuzu, Larsen, Makairu, Diaby

RWDM: Sadin, Mpati,Meddour,  Dante, Abderrhamane, Boujouh, Elector, Ephestion, Walbrecq, Dequevy, Senakuku