Voorwedstrijd RWDM-Deinze

Na de nederlaag van afgelopen woensdag gaat ons team deze zaterdag tegen Deinze weer op zoek naar de overwinning. Wij hopen dat onze spelers, voor de vele fans die thuis vastzitten, kunnen zorgen voor een fijne voetbalavond.

Laatste wedstrijden

In twee wedstrijden tegen Deinze werd nog nooit gewonnen. De eerste wedstrijd, op 12 september 2020, won de ploeg uit Oost-Vlaanderen met 1-0. In de laatste wedstrijd van 6 december speelden de twee ploegen gelijk. (1-1).

Onze spelers begonnen vurig aan de wedstrijd. Na een pass van Claes probeerde Rommens het vanop afstand en opende de score met een subliem schot (1-0). De reactie van de uitploeg liet niet lang op zich wachten, maar Challouk werd afgestopt door de ijzeren hand van Sadin. Na 22 minuten stuitte de kopbal van Blondelle op de lat en miste zo een uitstekende kans om de stand weer in evenwicht te brengen. Beide teams gaan rusten met een voorsprong in ons voordeel.

Nog geen tien minuten in de tweede helft miste Claes de kans om de voorsprong te verdubbelen. Mertens, alleen in het strafschopgebied, bracht de bordjes weer op gelijke hoogte na een mooie voorzet van Challouk in de 67e minuut. Tarfi en vervolgens Challouk misten de kans om even later de leiding te nemen. Geen van beide teams zal er uiteindelijk in slagen nog een doelpunt te scoren in deze wedstrijd.

Spelers om te volgen

Met 10 gescoorde competitiedoelpunten is Mertens zonder twijfel de gevaarlijkste pion voor Deinze. Challouk is zeker ook een pion om in de gaten te houden. Met zijn technisch vermogen kan hij makkelijk een tegenstander uitschakelen in één-tegen-één situatie. Met negen assists is hij de assistenkoning van Deinze.  Een 3de speler die zeker in oog moeten worden gehouden is Alessio Staelens. Snel in de omschakeling, kan hij de wedstrijd in zijn eentje open breken.

Rocha blijft bij ons momenteel de man in vorm. De Portugese spits heeft in drie opeenvolgende wedstrijden gescoord en hoopt op zijn huidige goede vorm voort te bouwen. Nangis, met zijn vele flankaanvallen, is momenteel een vergif voor de verdediging. Tegen Seraing is hij de auteur van een prachtige assist voor Nzuzi.

Vormen van het moment

Beide ploegen blijven elk op een nederlaag steken. Deinze verloor zwaar tegen Westerlo (4-0), wonnen echter, net als wij, tegen Club Nxt (4-0) en speelde gelijk tegen Lierse (1-1). In de laatste vijf wedstrijden boekte Deinze slecht één overwinning, drie nederlagen en één gelijkspel. Wij boekte in dezelfde serie, twee overwinningen en drie nederlagen.

Update + Blessures

Maxime Electeur(verstuiking), Clément Fabre ( Geopereerd) en Reian Meddour zijn nog steeds niet selecteerbaar, Senakuku (blessure), Bova (blessure).

Vertoning van de wedstrijd tegen Deinze: Rocha

Hoe verklaart je je huidige goede prestaties?

“Ik ben blij met mijn huidige vorm, en vooral met de wedstrijden die ik speel sinds begin dit jaar na mijn blessure, die me een tijdje van het veld hield. Ik ben verheugd dat ik het team kan helpen met doelpunten, en ik hoop die vorm te behouden. “

Heb de verdediging van Deinze geanalyseerd?

« Ik kijk nooit naar andere verdedigers .Ik probeer gewoon mijn werk te doen, wie ik ook tegenover me heb staan. Ik maak me geen zorgen over de tegenstander, ik probeer gewoon mijn best te doen om het team te helpen. »

Na de nederlaag van afgelopen woensdag, hoe bereid je je voor op de volgende wedstrijd?

« Het is waar dat die nederlaag ons een beetje pijn heeft gedaan maar dat is verleden tijd. De wedstrijd is al gespeeld en we moeten verder. Deinze staat momenteel achter ons in het klassement en dat moeten we zo houden. We spelen zaterdag thuis en we moeten voor de drie punten gaan. Als we winnen, hebben we negen van de twaalf punten behaald. Het is belangrijk om de derby te kunnen voorbereiden  met een overwinning »