Voorbeschouwing RWDM-Lommel SK

Aanstaande zaterdag is onze laatste thuiswedstrijd op het programma. Meteen ook het moment om in eigen huis in schoonheid af te sluiten.

Laatste ontmoetingen

Vorig weekend verloor Lommel alle hoop om dit seizoen te dromen van een plaats in eerste klasse. Door thuis te verliezen van de mannen van Felice Mazzù (0-2) zal de ploeg die derde staat in de reeks niet meer kunnen inlopen op Seraing, dat de play-offs mag spelen voor een een plekje in de Belgische hoogste klasse. Zonder enige stress reist Lommel dus zaterdag af naar Edmond Machtens stadion  om hun derde plaats in het klassement te behouden.
Het laatste bezoek draaide positief uit voor de Lommenaren. Op 18 september 2020 kwamen ze met kleinste verschil winnen in onze tempel. Ook de 2de andere confrontraties werden verloren. Op 29 november 2020 verloren we met een zware cijfers (4-0) en op 24 januari 2021 wonnen we net niet (3-2).

Deze laatste wedstrijd is alleszins geen goede herinnering voor ons. Bij rust stond ons team voor dankzij twee doelpunten van Nzuzi. Maar in de tweede helft kwam de koude douche.  In minder dan 3 minuten komt Lommel langszij. Kadiri en Neven prikken elke hun doelpunt in doel. Ugalde brengt tien minuten voor het einde van de wedstrijd Lommel op voorsprong, meteen ook de eindstand. Aanstaande zaterdag krijgen wij een laatste kans om punten te sprokkelen en de negatief spiraal te doorbreken.

Spelers om te volgen

Ugalde, die het winnende doelpunt maakte in onze laatste wedstrijd, is topschutter bij Lommel. Met 11 doelpunten in D1B dit seizoen, is de Costa Ricaan zeer gevaarlijk aan de bal.  Zijn technische bagage en spelen met zijn rug naar doel, zijn 2 van zijn sterkste kwaliteiten. Het zal van belang zijn om hem zo veel mogelijk uit de wedstrijd te houden.

Mehdi Terki werd door onze supporters uitgeroepen tot Man of the Match tegen Westerlo en scoorde afgelopen weekend zijn eerste doelpunt van het seizoen. Mehdi speelde een goede wedstrijd, met enkele geweldige technische bewegingen (we herinneren ons twee geweldige “roulettes” op het middenveld).
Ribeiro hoopt ook zijn eerste doelpunt te kunnen scoren dit seizoen. Tegen Westerlo kwam hij met enkele bewegingen tevoorschijn. Met zijn snelheid van uitvoering en zijn dribbelvaardigheden, bestaat er geen twijfel over dat hij in deze laatste twee wedstrijden de weg naar doel zal vinden.

Wedstrijdvorm

Lommel heeft twee opeenvolgende wedstrijden verloren tegen zowel Deinze (2-1) als Union Saint-Gilloise (0-2). Voor deze wedstrijd kon de club een serie van 3 overwinningen voorleggen. Dat maakt een totaal van 9 punten op 15. 

Afgelopen vrijdag tegen Westerlo was onze 7e opeenvolgende wedstrijd zonder winst. De laatste overwinning dateert van 26 februari. In de laatste 5 wedstrijden, hebben we 3 gewonnen en 2 verloren. Dat brengt ons totaal op 3/15.

Update+ Blessure

Dante komt terug uit schorsing. 

Clément Fabre (knie), Anthony Bova (kuit) en Léonardo Rocha (blindedarmontsteking) zitten niet in de selectie.

 

Gepost op 16-04-2021 om 17:59
door RWDM

Partners

Woutim PaintworksLadbrokesAVM CarlinoDesjoyaux PiscinesCarrosserie VannerumNissan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief