Voorbeschouwing KVC Westerlo-RWDM

Het einde van het seizoen is in zicht. Maar voor het zover is, zoals Vincent Euvrard aanhaalde na de laatste wedstrijd tegen Club NXT, zullen onze spelers er alles aan doen om in schoonheid te eindigen.

Laatste confrontaties

In de laatste drie wedstrijden tegen Westerlo boekten we twee thuisoverwinningen (3-1; 2-1) en één uitnederlaag (3-0).

De laatste wedstrijd (20 februari) werd gewonnen met 2 doelpunten tegen 1. Het lukte ons pas in de tweede helft om onze stempel op de wedstrijd te drukken. We beleefden een zeer moeilijk wedstrijdbegin waar we al na een kwartier op achterstand kwamen door een doelpunt van Vetokele.

In de tweede helft werd een tandje bijgestoken en dat bracht meteen resultaat op. Na een mooie doorsteekpass, scoort Nzuzi de gelijkmaker in de 51e minuut. Het winnende doelpunt is er eentje uit het boekje. Nangis lepelt de bal over de verdediging voor Rocha. De Portugese spits lobt de bal in één tijd over de doelman. 

Spelers om te volgen

Çiçek en Vetokele zijn de gevaarlijkste jongens bij Westerlo. De laatste was de doelpuntenmaker in ons laatste onderlinge duel. Hij heeft tot nu toe 8 doelpunten op zijn teller staan. Atabey Çiçek is met 11 doelpunten en 6 assists de topschutter van het elftal en mede assistenkoning bij de kemphanen. Dit toont ook meteen het belang aan van beide spelers. Op het middenveld vinden we Lukas Van Eenoo terug, goed voor 7 doelpunten en 5 assists. Niet voor niets bood de club hem eind januari een contractverlenging aan, die hij hem aan de club verbindt tot juni 2024. 

Thuis zullen we moeten vertrouwen op dezelfde mannen die het vuur er moeten inbrengen. Claes, Nzuzi, Rommens, Nangis… zijn allemaal spelers die boven zichzelf kunnen uitstijgen. Voor Van Den Bogaert, Ruyssen en Rommens zal het een speciale wedstrijd worden. Wat hebben ze gemeen? Alle drie hebben een verleden bij KVC Westerlo.

Wedstrijdvorm

Ook vorige week kwam er geen einde aan de negatieve reeks. Onze laatste overwinning dateert van 26 februari tegen Club NXT. In de laatste wedstrijden zagen we een RWDM met 2 gezichten. We wisselen steeds een goede met een slechte helft af, gekenmerkt door het “gebrek aan efficiëntie en kwaliteit”, zoals de coach aan het eind van de vorige wedstrijd onderstreepte. Toch liet Vincent Euvrard weten het seizoen op een positieve noot af te willen sluiten.

De situatie van Westerlo is even verontrustend. Ze hebben slechts één van hun laatste acht wedstrijden winnend kunnen afsluiten. Westerlo staat 5e in de reeks met 38 punten, 7 punten voorsprong op de Molenbeekenaren. 

Update+ blessure

Clément Fabre (knie), Anthony Bova (kuit) en Léonardo Rocha (blindedarmontsteking) zitten niet in de selectie.

Dante (5de gele kaart) zit zijn schorsingsdag uit.

Prognose: Claes

Het zal geen makkelijke wedstrijd worden. We hebben zes wedstrijden niet gewonnen en zijn de laatste weken niet erg realistisch geweest voor doel. We zullen een ander vaatje moeten tappen om vrijdag de drie punten te halen. Wat de tegenstander betreft, moeten we vooral oppassen voor Çiçek, die een zeer goede kopbalsterk is, en Van Eenoo, die voor mij de patron van het elftal is.

 

Gepost op 08-04-2021 om 10:44
door RWDM

Partners

Woutim PaintworksLadbrokesAVM CarlinoDesjoyaux PiscinesCarrosserie VannerumNissan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief