SIGNING: Matteo Nkurunziza

Wij stellen u graag voor aan Matteo Nkurunziza, onze 17-jarige doelman met een atypische parcours die zich meer dan een jaar geleden bij RWDM aansloot.  Ontdek ons jong ketje die zijn eerste profcontract tekent met onze kleuren.

Hallo Matteo, kun je jezelf in een paar woorden voorstellen aan onze supporters?

Mijn naam is Matteo Nkurunziza, 17 jaar oud en ik ben van Burundese afkomst.

Wanneer en waar heb je voor het voor het eerst je voetbalschoenen aangetrokken?
Ik ben begonnen met voetballen op 14-jarige leeftijd in de U15 bij Rixensart. Ik heb daar 3 jaar gespeeld om vervolgens bij RWDM aan te sluiten. Gedurende de laatste twee jaar volgde ik ook, in parallel met RWDM, topsportschool in Brussel.

Dacht je dat je op zo’n jonge leeftijd zou aansluiten bij de A-kern?

Eerlijk gezegd niet, ik ben nog erg jong en alles gaat heel snel momenteel. Bovendien ben ik slechts laat begonnen met voetbal, niet zoals het grotendeel van de spelers. Maar uiteindelijke is het een resultaat van veel hard werk en opofferingen van mijn kant en mijn familie.

Hoe verliep je integratie in het eerste team?

De integratie in de groep was uitstekend, iedereen stelde me op mijn gemak, of het nu de staf of de spelers waren. En met mijn jonge leeftijd, aarzelde niemand om mij onder zijn hoede te nemen.

Naar welke spelers kijk je op momenteel?

Eén speler in het bijzonder maakt indruk op me, en dat is Théo Defourny. Ten eerste, omdat hij net als mij doelman is en ik een voorbeeld aan hem kan nemen. Ten tweede vanwege zijn enorm ervaring die hij in de loop der jaren heeft opgedaan, en vooral omdat hij altijd keihard werkt op training om zijn niveau hoog te houden.

Dit is je eerste profcontract, hoe heb je dat ervaren?

Het is een grote stap en dat is altijd even wennen, maar ik ben heel trots dat ik het aan mijn familie, en alle mensen die mij steunden, kon vertellen. Het is een grote eer om te kunnen tekenen voor RWDM, de club die vertrouwen in mij heeft.

Wat zijn jouw grootste kwaliteiten en waar moet je zeker nog progressie boeken?

Mijn kwaliteiten op het veld zijn mijn reflexen op de lijn en mijn dieptespel. Naast het veld vooral mijn levensvreugde en mijn kalmte.
Waar ik zeker aan wil werken is mijn voetenwerk, maar ook mijn diepte

Wat zijn de doelstellingen met dit elftal?

Mijn doel is natuurlijk om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Ik wil het team steunen, of het nu op de tribune, op de bank of op het veld is. Ik zal er altijd zijn om mijn teamgenoten, zowel in goede en slechte tijden.

Wat was je eerste indruk na je eerste wedstrijd voor RWDM? (Vriendelijk)

Het was heel vreemd, want ik kwam vrij snel het veld op na een rode kaart van onze doelman. Het waren mijn eerste minuten bij de club, en ik kon meteen zien aan welke verschillende punten zien die ik aan moet werken

Hoe is de verstandhouding met alle alle andere doelmannen?

Heel goed, ze zijn een beetje als mijn grote broers, en ze geven mij elk enorm veel advies.

Hoe is het om met Thierry Berghmans samen te werken?

Ik heb het geluk een coach te hebben die me vertrouwt en in me gelooft, dus het werk kan alleen maar goed gaan.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Ik ben niet iemand die erg ver vooruit denkt, ik hoop gewoon zoveel mogelijk ervaring op te doen en met RWDM op het hoogste niveau te kunnen spelen.

We wensen je veel succes en nogmaals gefeliciteerd Matteo!

Gepost op 14-09-2021 om 17:58
door RWDM

Partners

Golden Palace Woutim PaintworksFacebankDesjoyaux PiscinesLiften Tadal

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief