Eerste profcontract voor youngster Sada

Sada Diallo is de derde jongere van de academie die het tot het eerste team schopt en zijn eerste profcontract tekent. Ontdek wie zich achter deze jonge speler schuilt is in dit interview.

Hallo Sada, Allereerst, proficiat met je eerste prof contract!

Bedankt ! Ik ben erg blij dat ik met RWDM heb getekend.

Kan je je in een paar woorden aan ons voorstellen?

Mijn naam is Sada Diallo, 19 jaar oud en middenvelder.

Vertel ons over je voetbalcarrière tot nu toe?

Ik ben begonnen met voetballen in Guinee, mijn geboorteland. Op 13-jarige leeftijd kwam ik naar België waar ik 2 jaar voor Braine speelde in bij de U-16. Daarna kwam ik bij Sporting de Charleroi waar ik doorgroeide tot het U-18 en U-21 niveau.  En Vorig jaar kwam ik terecht in de RWDM Academy.

Hoe ben je bij de club terecht gekomen?

Mijn makelaar nam contact op met de academie en ik kreeg de kans om met de U-21 mee te trainen. Daniel Renders was meteen overtuigd!

 Dacht je op een dag profvoetballer te worden ?

Ja ! Het was mijn grootste droom, en iedereen in mijn entourage bleef me overtuigen dat ik veel voetbalkwaliteiten had. Ik heb er alles aan gedaan om het doel te bereiken en ik ben erg trots op mezelf, want ik heb een lange weg afgelegd. Nu voel ik me open en voldaan.

Hoe verliep je integratie in de A-kern ?

Het is een geweldige groep, ze hebben me allemaal met open armen ontvangen en gaven me vanaf het begin veel raad mee. De spelers nemen de tijd om me alles uit te leggen als er iets is wat ik niet begrijp.

Hoe is je relatie met Vincent Euvrard?

Als ik hier vandaag sta, dan is dat dankzij hem en Ik wil hem hiervoor bedanken. Bovendien neemt hij altijd de tijd om mij de tactiek uit te leggen en vaak neemt hij mij na de training nog apart voor extra tips.

Wat zijn de volgende stappen die je nu moet zetten ?

In de eerste plaats wil ik bewijzen dat de staf en de directie gelijk hadden om in mij te geloven. En als ik mag dromen, hoop ik op een dag in de Premier League te mogen spelen. (lacht)

Als je je kwaliteiten en zwakkere punten ?

Ik ben vrij sterk in de duels en balrecuperatie. Wat ik nog moet verbeteren zijn soms mijn interventies en om minder fouten te maken.

Is er een groot verschil tussen de U-21’s en de eerste ploeg ?

Bij de U-21 heb je geen hevige en kalmere momenten in het spel omdat iedereen de hele tijd druk zet. Hier heb je meer ruimte en wordt er veel tactischer gespeeld.

Je idolen?

Yaya Toure en Paul Pogba!

Wie zou je willen bedanken in dit interview?

Mijn makelaar want hij is een geweldig persoon. Hij helpt me in het voetbal, maar ook in het dagelijks leven, of het nu voor school is of voor al voor het administratief gedeelte… Je mag het vergelijken met een grote broer.

Laatste vraag, wat vind je van onze supporters ?

Ze zijn ongelooflijk! Of we nu verliezen of winnen, ze zijn er altijd om te zingen en ons te steunen! Bedankt en het zal een eer zijn om voor hen te spelen.

Hartelijk dank Sada voor dit interview en veel succes !

Bedankt, en we zien elkaar weer tegen Westerlo!

Gepost op 06-10-2021 om 14:07
door RWDM

Partners

Golden Palace Woutim PaintworksFacebankDesjoyaux PiscinesLiften Tadal

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief