RWDM x RFC Seraing : Samenvatting

Verslagen, maar we hebben ons laatste woord nog niet gezegd!

Deze zaterdag 23 april 2022 stond voor RWDM de eerste ronde van de playoffs op het programma. Meteen ook éen van de belangrijkste wedstrijden in haar recente geschiedenis. Tegen Seraing, een tegenstander die we goed kennen gezien onze vier confrontaties vorig seizoen, verloren onze Molenbeekers wel de slag, maar niet de oorlog. Tot driemaal toe vinden we het doelkader, wat ertoe doet concluderen dat het geluk niet langs onze kant was dit weekend. De terugwedstrijd op Seraing kan dus nog alle kanten uit !

Het publiek, de gezangen, de atmosfeer. Alle ingredienten waren aanwezig voor deze beslissende wedstrijd waar we strijden voor promotie. Voor ons publiek toonden onze Molenbeekenaren in de eerste minuten veel grinta. Ephestion kreeg een goede bal in het strafschopgebied, maar maakte een verkeerde keuze en raakte in de war.   De eerste echt gevaarlijke mogelijkheid kwam er in de 20e minuut voor de bezoekers uit een vrije trap. Gelukkig wist Defourny nog net de bal in corner te verwerken. De druk van de bezoekers nam toe en Mikautadze miste de kans om de score te openen. In de 29ste minuut zijn we opnieuw gevaarlijk.Kyllian Hazard weet al zijn tegenstanders te verschalken en probeert de bal rond de doelman te krullen, maar deze was bij de pinken.  Vijf minuten later bracht Defourny opnieuw redding door een bal op heroïsche wijze uit de bovenhoek te werken.  De onbuigzame en zeer technische Mikautadze maakte van de gelegenheid gebruik om zijn ploeg vlak voor de pauze op voorsprong te zetten. Een koude douche in het Machtens stadion, net voor de rust!

Het team kwan met een aggressiever ingesteldheid uit de kleedkamers.  Rond het uur kwamen we, tot tweemaal toe, dicht bij de gelijkmaker. Rommens krulde met een vrije trap tegen de kruising. In de rebound knalt De Camargo de bal met een omhaal tegen de dwarsligger. Brute pech voor onze jongens ! De dominatie werd groter en groter. In de 71e minuut, na een prachtige corner van Rommens, kan Vorogovskiy naar doel koppen maar de verdediger kan de bal nog net van de lijn keren. Het geluk lag duidelijk niet aan onze zijde. Seraing, ging meer op de counter loeren en kwam nog dicht bij het uitbreiden van hun voorsprong. Zonder een sterke Defourny, stond de 0-2 op het scorebord. Ondanks een betere prestatie in de tweede helft, hebben we niet voor de ommekeer kunnen zorgen.

De terugronde staat zaterdag al op het programma. . Met de goede ingesteldheid, die we het hele seizoen lang hebben getoond, zullen we  vechten tot het einde en nooit opgeven. De terugkeer van Nzuzi (schorsing) kan een belangrijke troef zijn voor Vincent Euvrard. Niets is onmogelijk en we geloven nog in een goede afloop !

Gepost op 25-04-2022 om 18:13