Wedstrijdverslag

RWDM

KSK Ronse

2-0

RWDM vs KSK Ronse

RWDM heeft zich zaterdag geplaatst voor de vijfde ronde van de Beker van België door Ronse met 2-0 te verslaan. Volgend weekend gaat de Brusselse traditieclub op bezoek bij reeksgenoot KMSK Deinze. Als RWDM erin slaagt dat duel te winnen, doet het zichzelf een thuismatch tegen een eerste- of tweedeklasser cadeau.

RWDM liet zich niet verrassen door SK Ronse, dat zich vooral liet opvallen door viriel spel. De thuisploeg kwam in een moeilijke openingsfase met de schrik vrij, wanneer het leer tegen de paal stuitte. Gaandeweg nam RWDM het heft in handen. Brouckaert opende in de 37e minuut vanaf de penaltystip verdiend de score in het Edmond Machtensstadion.

Na de pauze speelde RWDM beter en werd de voorsprong verdubbeld. Sory Bah, een huurling van KV Oostende, schilderde het leer perfect op het hoofd van Vandiepenbeeck, die de 2-0 binnenkopte. Ondanks de makkelijke overwinning waren er toch kopzorgen voor trainer Brncic. Jonckheere en Mbuba werden zwaar aangepakt en moesten geblesseerd naar de kant.

Volgende week zakt RWDM af naar Deinze, dat in dezelfde reeks geldt als een van de titelkandidaten. “Dat wordt een eerste test. We hebben nog twee weken om klaar te zijn voor de competitiestart, maar na de match tegen Deinze zullen we weten waar we staan”, blikte doelpuntenmaker Vandiepenbeeck in Het Laatste Nieuwsvooruit.

 

Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Dat ik een goaltje kan meepikken is altijd meegenomen maar de overwinning was vandaag het belangrijkst.
Vincent Vandiepenbeek

 

Als RWDM terugkeert uit Oost-Vlaanderen met een overwinning, komt het voor de zestiende finales van de bekercompetitie terecht in een pot met de profclubs. Bij de loting kan dan RSC Anderlecht of landskampioen Club Brugge, maar ook Union uit de bus komen voor een verplaatsing naar het Edmond Machtensstadion. In de bekercompetitie krijgt een amateurclub automatisch het thuisvoordeel.

Gepost op 18-08-2018 om 17:06
door RWDM

Partners

Golden Palace Woutim PaintworksFacebankDesjoyaux PiscinesLiften Tadal

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief