RWDM-KVC WESTERLO VOORBESCHOUWING 

Na 2 afgelaste wedstrijden komen we dit weekend opnieuw in actie ! In onze eerste 2 wedstrijden van 2021 hebben we geen punten kunnen behalen. Houden we dit weekend onze eerste (drie) punten thuis ?
 

LAATSTE CONFRONTATIE 

Een gretig Westerlo nam de partij meteen in handen. In een stevig openingskwartier trapten zowel Abrahams als Brüls het leer recht in de handen van doelman Sadin. Op het halfuur krijgt Westel een corner. Deze wordt door Christian Brüls verrassend rechtstreeks binnengetrapt. Molenbeek komt slechts éénmaal opzetten in de eerste helft via een kopbal van Lejoncour. 

In het begin van de tweede helft kunnen we het evenwicht te herstellen maar komen we niet tot grote kansen. Uiteindelijk valt het doelpunt aan de overzijde. Lukas Van Eenoo krult de bal via de doellat in het doel. RWDM reageerde met een gevaarlijke trap van Senakuku in het zijnet en een lage voorzet van Dequevy die in de grote rechthoek geen afwerker vond. Een strak vluchtschot van Terki verdween ook nog over de kooi van Özer. Diep in blessuretijd  legt Christian Brüls  de 3-0-eindcijfers vast.

NICOLAS ROMMENS 

Een speler met een verleden bij KVC Westerlo is Nicolas Rommens. Deze getogen Antwerpenaar is sinds dit seizoen uitgegroeid tot een onmisbare pion in het molenbeekse elftal. We vroegen hem hoe hij naar deze wedstrijd toeleeft :  
« Het is altijd leuk om terug tegen KVC Westerlo te spelen omdat hier mijn profesionnele carrière is begonnen. Ik ken er ook nog redelijk wat spelers en personen binnen de technische staff. 
Morgen wacht ons een belangrijke wedstrijd waar we de 3 punten moeten thuishouden. Na nieuwjaar is het ons dat nog niet gelukt. Het spel op zich was de laatste 2 wedstrijden goed maar we koppelen hier niet de drie punten aan. We zullen er morgen alles aan doen om dit te verwezelijken zodat we nadien opnieuw naar boven kunnen kijken
. » 

 

BLESSURE + SCHORSINGSUPDATE  

Maxime Electeur (verstuikte enkel) zal er niet bij zijn. 

 

Door de afgelaste wedstrijden, zit Gilles Ruyssen pas dit weekend zijn schorsingsdag uit.
Thomas Ephestion mag niet actie komen tegen zijn huidige werkgever.  

SCHEIDSRECHTER
Quentin Pirard is de scheidsrechter van de dag. De 29-jarige ref zal zijn 10de wedstrijd in D1B leiden, waarvan de derde voor RWDM !
Voor KVC Westerlo leidde hij de eerste wedstrijd 3 weken geleden . Deze werd thuis winnend afgesloten tegen Lierse K. (2-0) 

ANDERE WEDSTRIJDEN DEZE SPEELDAG 

Vri 19/02 20:00 RFC Seraing – Union S.G.  

Zon 21/02 16:00 KMSK Deinze – Club NXT 

Zon 21/01 20:00 Lommel SK – Lierse K. 

Gepost op 19-02-2021 om 19:06
door RWDM

Partners

Woutim PaintworksLadbrokesDesjoyaux PiscinesJD CleaningGMS Group

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief